Siirry sisältöön
Laadun kehityspäällikkö Sari Vuorilampi

Sari Vuorilampi (YTM, HTM) siirtyy Validian kehityspäälliköksi 1.3.2022 lähtien Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta, Valvirasta, jossa hän on vuodesta 2016 lähtien vastannut vammaispalvelujen ja kehitysvammahuollon valtakunnallisesta valvonnasta. Sari Vuorilammella on yli 25 vuoden laaja ja monipuolinen kokemus sosiaalipalveluiden kehittämisestä, valvonnasta sekä lainsäädännöstä.

”Sari Vuorilammen siirtyminen Validiaan on minusta selkeä osoitus siitä, että strategiamme on oikea ja olemme yhtiönä lähteneet tekemään oikeita uudistuksia sekä uraauurtavaa työtä vammaispalveluissa. Ja kyllähän tämä kertoo myös, että olemme vetovoimainen työnantaja”, Validian toimitusjohtaja Laura Räty iloitsee.

”Sari varmistaa omalla osaamisellaan ja erittäin laajalla vammaistyön kokemuksella Validian strategista tavoitetta olla vammaispalveluiden laatujohtaja vuonna 2023. Tavoitteenamme on ensimmäisenä valtakunnallisena vammaispalvelutoimijana pilotoida vielä tämän vuoden aikana uutta, RAI-pohjaista laatuindeksiä, josta toivottavasti voi jatkossa rakentua yhteismitallinen laatujärjestelmä mittaamaan palvelun laatua sekä asiakkaiden toimintakykyä. Sari tulee sekä vahvistamaan että kehittämään tätä jo käynnistämäämme laatutyötä kuin myös digitaalisten palveluiden käyttöönottoa sekä asumisen toimintatavan uudistusta, kertoo Validian laatujohtaja Riikka Haahtela.

”Näen vammaispalvelujen yleisenä haasteena yhdenvertaisuuden ja osallisuuden toteutumisen. Usein vammaiset ovat syrjässä palveluiden kehittämisestä, vaikka palvelut koskettavat juuri heitä. Siksi koen, että vammaispalveluita, tulisi kehittää tiiviissä yhteistyössä vammaisten ihmisten sekä heidän läheistensä kanssa eli palvelun käyttäjien kanssa aivan kuten muitakin yhteiskunnan palveluita”, toteaa Sari Vuorilampi.

”Viranomaisena olen ymmärtänyt myös yhteistyön merkityksen. Yritysten osaamista ja kokemusta tulisi mielestäni käyttää paremmin hyödyksi julkisten palvelujen ja lainsäädännön kehittämisessä. En ole kokenut missään työurani vaiheessa, että valvova viranomainen ja palveluntuottaja olisivat eri puolilla pöytää. Molemmilta löytyy yhteinen intressi; vammaisten laadukkaat ja lainmukaiset palvelut. Toisaalta on myös jalat maassa pitävää nähdä vammaispalvelut yksityisen toimijan näkökulmasta. On mielenkiintoista tehdä töitä sen eteen, että miten ne vaatimukset, joita valvovan viranomaisen asemassa olen asettanut, juurtuvat osaksi arkea. Validiassa minua kiinnostaa se, että Validia on suurin vammaisten palveluntuottaja ja sen juuret ovat vammaisten valtakunnallisessa etu- ja palvelujärjestössä. Kiinnostusta lisää Validian kehitysmyönteisyys sekä halu kehittää toimintaa alan laatujohtajaksi”, Vuorilampi jatkaa.

Lisää ajankohtaisia uutisia

Evondosin ja Validian pilotti säästää hoitajatyötä ja lisää vammaisten omaa osallistumista sekä itsenäisyyttä

Uutiset 17.4.2024

Suomessa on erilaisten ympärivuorokautisten asumispalvelujen piirissä yli 60 000 henkilöä (THL). Monet totutuista ja käytössä …

Lääkehoito

Aivoviikko muistuttaa aivoterveyden merkityksestä – aivovamma koskettaa puolta miljoonaa suomalaista

Uutiset 15.3.2024

Kuka tahansa meistä Keväinen innokkuus, taitojen puute ja kelien vaihtuvuus lisäävät onnettomuusriskiä. Kuka tahansa meistä …

Mies käyttää pyörätuolia ja pelaa sulkapalloa.

Ilmoittautuminen vuoden 2024 liikuntapainotteisille kuntoutusjaksoille alkanut

Uutiset 13.2.2024

Tarjolla on neljä erillistä jaksoa, jotka sisältävät soveltavaa liikuntaa vertaisryhmässä ja eri terapiamuotoja yksilöllisen tarpeen mukaisesti.