Uutinen

Validian toimenpiteet koronatilanteessa

Validia Oy toimii aktiivisesti estääkseen koronaviruksen leviämisen yhtiön toiminnassa tai sen kautta. Toimenpiteidemme päämääränä on varmistaa toiminnan jatkuvuus sekä asukkaidemme, palvelujamme käyttävien asiakkaiden ja työntekijöidemme turvallisuus ja hyvinvointi myös poikkeustilanteessa.

Olemme perustaneet valmius- ja koordinaatioryhmän. Ryhmässä tehdään erilaisten poikkeustilanteiden päätöksiä ja sen toiminnasta viestitään verkkosivustollamme.

Ohjeistuksista ja käytännöistä tiedotetaan edelleen palvelutoimintaa, omaisia, asiakkaita sekä muita sidosryhmiä tilanteen ja viranomaisohjeistusten edellyttämällä tavalla. Henkilöstömme kysymyksille on myös perustettu erillinen kanava, jossa vastaamme koronavirusta koskeviin kysymyksiin ja huolenaiheisiin.

Työntekijät saavat aina ajantasaista tietoa
Validian valmius- ja koordinointiryhmä toimittaa säännöllisesti tietoa virusepidemian estämisestä ja siihen varautumisesta yksiköidemme esimiehille, jotka puolestaan tiedottavat ja valmentavat muita työntekijöitämme.

Toimitamme kaikille työntekijöillemme aina ajantasaisen version Validian valmius- ja toimenpidekäsikirjasta koronaviruksen torjumiseksi.

Vierailut sallittu suojautumisesta huolehtien, avustamme yhteydenpidossa
Olemme avanneet yksikkömme läheisten vierailuille siten, että suositellut vierailukäytännöt ovat erilaiset riskiryhmään kuuluville ja riskiryhmään kuulumattomille asiakkaille. Suosittelemme vierailijoille hengityssuojainten käyttöä. Lisäksi asiakkaidemme läheisiä kannustetaan yhteydenpitoon esimerkiksi puhelimella, etäyhteydellä, sähköpostilla tai kirjeellä. Asiakkaamme voivat rajoituksettomasti liikkua ja tavata läheisiään yksikön ulkopuolella.

Validian suojautumiskäytännöt sekä hygieniatoimenpiteet ja siivous
Jatkamme edelleen tehostettuja hygieniatoimenpiteitä ja siivousta. Henkilöstömme käyttää myös edelleen hengityssuojaimia. Jatkamme myös muita toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on estää asiakkaidemme altistuminen koronavirustartunnalle.

Pyrimme kaikissa olosuhteissa varmistamaan asiakkaidemme hoidon ja turvallisuuden sekä työntekijäturvallisuuden ja vastaamaan sopimusvelvoitteistamme.

Seuraamme koronavirustilannetta jatkuvasti ja myös paikallisesti
Syksyn koettaessa koronatilanne on jälleen huonontunut kesän rauhalliseen tilanteeseen verrattuna. Valtakunnallisesti osa alueista on jo siirtynyt epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen. Validian valmiusryhmä ja palvelutoiminta seuraavat tiiviisti epidemiatilanteen kehitystä. Epidemian leviäminen riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on edelleen riski. Uusien tapausten ilmaantuvuuden alueelliset erot ovat korostuneet. Tässä tilanteessa yksikönpäälliköidemme suorittama alueellinen seuranta korostuu ja olemme tarvittaessa valmiita tekemään nopeita ja paikallisia muutoksia vaikkapa vierailukäytäntöihin. Samasta syystä kiinnitämme edelleen tarkasti huomiota henkilöstömme ohjeistuksen mukaiseen suojautumiseen ja muihin epidemian leviämisen estämiseksi asetettujen toimenpiteiden noudattamiseen. THL:n kansalaisille suunnattujen maskisuositusten myötä olemme aloittaneet suojainten omakustanteisen myynnin asiakkaillemme.

Seuraamme hallituksen ja valtakunnallisten sekä alueellisten viranomaisten ohjeistuksia asiassa. Tarvittavat muutokset käyttöönotetaan pikaisesti ja niistä tiedotetaan aktiivisesti.

 

Uutinen on päivitetty 6.11.2020

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake