Siirry sisältöön

”Maailman onnellisin kansa.” ”Maailman paras maa.” ”On lottovoitto syntyä Suomeen.” – tuttua ja myös totta. Meille Validiassa ei kelpaa vähempi, ja siksi tavoitteenamme on tehdä Suomesta maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille.

Validia on Suomen vanhin ja ainoa täysin vammaispalveluihin keskittyvä yritys. Olemme olleet mukana suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä jo vuosikymmenten ajan. Tänä päivänä tuotamme vammaisille ja kehitysvammaisille tehostettua palveluasumista, palveluasumista, kuntoutusta, päivätoimintaa ja henkilökohtaista apua. Siis kaikkia niitä palveluita, mitä vammainen tarvitsee elääkseen täyttä, omannäköistä elämää. Olemme läsnä tuhansien vammaisten ihmisten ja heidän lähipiirinsä arjessa. Olemme Invalidiliiton omistama yhteiskunnallinen yritys ja missionamme ei ole vain tuottaa palveluita, vaan myös muuttaa maailmaa. Siksi tavoitteemme on tehdä Suomesta maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille.

Sote-kenttä on murroksessa. Henkilöstöpula, hoivakriisi, keskustelu veroparatiiseista ja pääomasijoittajista on vienyt viime aikoina aivan liikaa kaistaa. Palveluiden sisällöstä ei ole keskustellut juuri kukaan. Maailma on muuttunut. Vammaiset ihmiset asuvat tänä päivänä omissa kodeissaan aivan niin kuin muutkin ihmiset. Palveluita viedään koteihin. Asumisyksiköissä on aikaisempaa enemmän palveluita tarvitsevia ja meiltä vaaditaan jatkuvasti parempaa ammattitaitoa. Emme ole aina onnistuneet. Olemme sortuneet samoihin heikkouksiin kuin muutkin, emmekä ole pysyneet mukana muutoksessa. Meillä on edessämme suuri työ, jossa haluamme nostaa laadun ja sisällön kaiken keskiöön.

Yhteiskunnallinen tehtävämme onkin näyttää suuntaa vammaisten ja vammautuneiden ensiluokkaiselle huolenpidolle. Ihmiseltä ihmiselle, kunnioittaen ja myötätuntoisesti. Haluamme jatkossakin olla vammaisten palveluasumisen markkinajohtaja. Lisäksi vahvistamme kuntoutuspalveluliiketoimintaamme sekä kehitämme muita palveluita, kuten henkilökohtaisen avun ja päivätoiminnan palveluita niin, että ne ovat valtakunnallisesti yhä useamman saatavilla.

Minulta kysytään usein, mitä yhteiskunnallinen yritys tarkoittaa. Yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa sitä, että kaikki tuottamamme varat ohjataan vammaisten ihmisten elämänlaadun parantamiseen joko Validian tai omistajamme toiminnan kautta.  Kun vahvan suomalaisen omistajuuden ja arvopohjan päälle rakennamme vahvat prosessit ja toimintamallit sekä tiiviin yhteistyön viranomaisten kanssa, on meillä mahdollisuus onnistua. Meillä mennään kohti uutta ilon kautta. Arvomme kirkastuvat kolmeen sanaan: Inhimillisyys, Luottamus ja Oivallus = ILO. Meillä elämänilo kuuluu kaikille.

Hyvä yhteistyökumppanimme, haluan kutsua sinut mukaan uudistamaan Validiaa ja sitä kautta koko suomalaista yhteiskuntaa. Me pyrimme tiiviiseen yhteistyöhön alueellisten vammaispalvelutoimijoiden kanssa. Rakennetaan yhdessä Suomesta maailman paras maa vammaisille.

Lisää strategiastamme löydä täältä.

Toimitusjohtaja Laura Räty
Laura Räty
Toimitusjohtaja
Yhteydenotot puhelimitse menevät johdon assistentin Sari Esteen kautta

Tutustu strategiaamme

Tehdään Suomesta maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille.

Lisää ajankohtaisia uutisia

Evondosin ja Validian pilotti säästää hoitajatyötä ja lisää vammaisten omaa osallistumista sekä itsenäisyyttä

Uutiset 17.4.2024

Suomessa on erilaisten ympärivuorokautisten asumispalvelujen piirissä yli 60 000 henkilöä (THL). Monet totutuista ja käytössä …

Lääkehoito

Aivoviikko muistuttaa aivoterveyden merkityksestä – aivovamma koskettaa puolta miljoonaa suomalaista

Uutiset 15.3.2024

Kuka tahansa meistä Keväinen innokkuus, taitojen puute ja kelien vaihtuvuus lisäävät onnettomuusriskiä. Kuka tahansa meistä …

Mies käyttää pyörätuolia ja pelaa sulkapalloa.

Ilmoittautuminen vuoden 2024 liikuntapainotteisille kuntoutusjaksoille alkanut

Uutiset 13.2.2024

Tarjolla on neljä erillistä jaksoa, jotka sisältävät soveltavaa liikuntaa vertaisryhmässä ja eri terapiamuotoja yksilöllisen tarpeen mukaisesti.