Uutinen

Lämminhenkinen iltapäivä opiskelijoiden kanssa

Terveydenhoitoalan opiskelijat kävivät torstai-iltapäivänä tutustumassa Validia Asumisen henkilökuntaan ja asiakkaisiin Pasilan päivätoiminnassa. Sekä oppisopimus- että harjoittelupaikat Validialla herättivät opiskelijoissa paljon kiinnostusta.
Opiskelijailta Pasilassa

Tunnelma Pasilan päivätoiminnassa oli lämmin, kun terveydenhoitoalan opiskelijat kävivät tutustumassa Validia Asumisen työntekijöihin ja asiakkaisiin. Vieraina oli noin 70 opiskelijaa opettajineen.

Nuoret kuuntelivat erityisen kiinnostuneina, kun Validian asiakkaat kertoivat arjestaan.

Monelle opiskelijalle työ päiväkodissa tai vanhusten parissa oli tuntunut itsestäänselvältä valinnalta, mutta tilaisuus herätti mielenkiinnon vammaisten kanssa työskentelyä kohtaan.

 

Tärkeintä on työn merkityksellisyys

Asiakkaiden lisäksi tilaisuudessa puhuivat Pasilan päivätoiminnan yksikönpäällikkö Jaana Tuulivaara sekä Validia Asumisen liiketoimintajohtajat Marika Seppälä ja Päivi Lind.

Seppälä ja Lind kertoivat muun muassa siitä, kuinka monenlaisia asiakkaita Validialla on. Asiakkaiden joukossa on niin cp-vammaisia kuin aivovamman saaneita ihmisiäkin; jotkut ovat vammautuneet onnettomuudessa, toiset päihteidenkäytön seurauksena.

”Kussakin Validia-talossa asuu keskenään erilaisia ihmisiä, joista kullakin on omat erilaiset tarinansa. Tämän vuoksi jokainen yksikkömme on aivan omanlaisensa sekä asuinpaikkana että työpaikkana”, Seppälä tiivisti.

”Työntekijämme ovat asukkaille tarpeen mukaan jalkoina ja käsinä, joskus päänäkin. Työn merkityksellisyys nousee vuodesta toiseen tärkeimmäksi asiaksi henkilöstötutkimuksessamme”, Lind jatkoi.

 

Toiveena mukava työyhteisö

Pääkaupunkiseudun Validia-talojen yksikönpäälliköt Reetta Auvinen, Raija Koskela, Minna Pietikäinen ja Paula Sarmesto kertoivat opiskelijoille arjesta omissa taloissaan. Tämän jälkeen opiskelijoilla oli tilaisuus esittää kysymyksiä ja jutella validialaisten kanssa.

Nuoret kyselivät innokkaasti oppisopimuspaikoista ja siitä, millaisia harjoittelupaikkoja opintojen eri vaiheessa oleville opiskelijoille on tarjolla.

Monissa keskusteluissa nousi esiin, että nuoret toivoisivat löytävänsä työyhteisön, jossa kaikilla on hyvä olla. Tämän vuoksi myös Lindin mainitsema ajatus työn merkityksellisyydestä puhutteli heitä.

Yksikönpäälliköt esittelevät talojen toimintaa
 

Teksti: Anu Räsänen

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake