Sini Peuha, rajattu
Uutinen

Kesätöissä koronakriisin keskellä: ”Kattavan perehdytyksen pohjalta oli turvallista aloittaa työt”

Sini Peuha tuli kesätöihin Joensuun Validia-taloon juuri, kun talossa opeteltiin uudenlaista arkea koronarajoitusten kanssa. Vaikka tilanne oli poikkeuksellinen, Peuha tunsi olonsa tervetulleeksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Valmistuin maaliskuussa lähihoitajaksi, ja aloitin kesätyöt Joensuun Validia-talossa huhtikuun alussa – juuri kun koronarajoitukset olivat astuneet voimaan. Minut otettiin tosi hyvin vastaan, vaikka kaikilla oli varmasti kädet täynnä työtä poikkeusjärjestelyjen kanssa. Hetkeäkään ei tullut sellainen tunne, että olisin uutena työntekijänä jotenkin tiellä haastavassa tilanteessa.

Kaikki tervehtivät minua ja esittelivät itsensä. Tunsin itseni tervetulleeksi, ja homma lähti rullaamaan heti tosi kivasti. Sain hyvän ja kattavan nelipäiväisen perehdytyksen, jonka pohjalta oli turvallista aloittaa työt. Kaikista asioista pystyi puhumaan avoimesti, ja apua ja neuvoja sai aina. Koskaan ei tarvinnut miettiä, että kehtaanko nyt kysyä tätä samaa asiaa miljoonannen kerran.

Aidosti omannäköistä elämää asukkaille

Sain tehdä töitä tosi monipuolisesti. Kaikki päivät koostuivat periaatteessa hoitotyöstä ja avustamisesta, mutta silti jokainen päivä oli erilainen. Jokaisella asukkaalla on tietenkin kodissaan omat tavat ja säännöt. Jotkut arvostavat sitä, että kaikki tehdään aina samalla tavalla, toiset eivät kaipaa mitään rutiinia.

Minusta on hienoa, että Validialla kunnioitetaan asukkaiden itsemääräämisoikeutta ja tehdään jokaiselle aidosti omannäköistä elämää. Kun menemme asukkaiden koteihin, toimimme heidän säännöillään. Tavarat pannaan juuri sinne, missä he niitä haluavat säilyttää.

Sini Peuha_pieni kuva

Mielettömän hienoa teknologiaa

Jännitin kyllä etukäteen vähän, miten opin muistamaan kaikkien asukkaiden tavat ja toiveet. Siinä ne asiat kuitenkin työssä oppi. Asukkaat neuvoivat minua tosi hyvin ja perehdyttivät omalta osaltaan työhön. He opastivat tarvittaessa myös omien apuvälineidensä käytössä.

En ollut etukäteen tiennytkään kaikista mielettömän hienoista teknologisista ratkaisuista, joita on kehitetty helpottamaan ihmisten arkea. Miten iso apu niistä onkaan, ja miten kiinnostavaa olikaan päästä perehtymään apuvälineisiin ja teknologiaan näin laajasti.

Iloisia uutisia kesän lopuksi

Työ Joensuun Validia-talossa on ollut kaikin puolin kivaa ja mielenkiintoista, mutta ihan kaikkein parasta talossa on työyhteisö. Kaikki ovat auttavaisia, ja nyt poikkeusaikana tämä on näkynyt aivan erityisesti yhteen hiileen puhaltamisena. Kaveria autetaan aina.

Yhtä lailla mukavia ovat asukkaat, joiden kanssa on hauska touhuta kaikenlaista. Joka päivä on sellainen fiilis, että on kiva mennä töihin. Siksi olinkin tosi iloinen, kun sain kesätyöpestilleni pari vuotta jatkoa ja pääsen tekemään töitä Joensuun Validia-talossa ainakin kevääseen 2022 asti.

Sini Peuha
Joensuun Validia-talo

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake