Siirry sisältöön

”Hyvä kokemus, olen oppinut paljon uutta ihan kaikesta. Välillä on vaan ollut vajeen vuoksi aika raskasta, mutta on niistäkin selvitty. ”

Lähes 150 kesätyöntekijää vietti kesää validialaisena. Olimme mukana ensimmäistä kertaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka pääperiaatteisiin panostimme erityisesti kesällä 2021. Kilpailun tulokset julkistettiin tänään.

Kesäduunikysely oli kaikille VKD-kampanjaan osallistuneille yrityksille suunnattu ja Validia sai oman palautteensa, jossa vertailukohteina toimi toimiala sekä kaikki kampanjaa osallistuneet yritykset. Kesäduunitutkimus kartoittaa kesätyöntekijöiden kokemuksia 27 väittämän avulla, kuudelta kesätyön osa-alueelta:

Vahvuutenamme hyvä työyhteisö

Validia osallistui yli tuhannen henkilön organisaatio -kategoriaan (1000plus), ja sai kesätyökokemuksen keskiarvoksi 3,56 asteikolla 1–4.

Työnhakuprosessimme osoittautuivat toimiviksi ja rekrytointiin liittyvästä viestinnästä jäi hyvä fiilis. Lisäksi työhaastattelumme olivat keskivertoa innostavampia.

Työtehtävien mielekkyydessä Validialla on parannettavaa, mutta työssä tiedettiin mitä kesätyöntekijältä odotetaan. Luvuissa todennäköisesti heijastuu alalla podettu työntekijäpula ja sitä kautta kiireinen arki.

Perehdytyksessä ja ohjaamisessa saimme alaa keskivertoa paremmat arviot ja onnistuimmekin mm. työsuhteen alun perehdytyksessä ja esihenkilöt saivat hyvät arviot työssä kehittymisen tukemisessa. Kehittämistarpeita löydettiin työpaikan pelisäännöissä ja työturvallisuuden läpikäymisessä.

Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus toimi organisaatiossamme hyvin, mikä on hieno meriitti, etenkin kun peilaamme tähän uusia arvojamme iLO: innovatiivisuus, luottamus ja oivallus. Olimme kaikissa väittämissä toimialaa keskivertoa parempia.

Kirjallinen työsopimus tehdään meillä onnistuneesti. Työsopimus on käyty kesätyöntekijöiden kanssa läpi sekä he tietävät oikeutensa ja velvollisuutensa.

Yleinen tyytyväisyys kesätyöhön oli meillä toimialaa korkeammalla. Erityisesti esiin nousee työyhteisön hyvä ilmapiiri sekä kesätyöntekijät suosittelisivat meitä ystävilleen.

Minkälainen kokemus kesä Validialla on ollut sinulle, erityisiä onnistumisia tai haasteita?

”Kokemuksena hyvä, olen saanut oppia paljon uutta ja kehittää jo olemassa olevia taitojani. Olen myös saanut tukea ja kannustusta kollegoiltani, mikä on auttanut jaksamisessa.”

”Asukkaiden positiivinen palaute ja hyvä yhteistyö muiden työntekijöiden kanssa. Kirjaaminen aluksi haastavaa, mutta koen, ettö sekin sujuu jo hyvin!”

”Olen oppinut paljon erilaisista toimintakyvyn rajoitteista ja erilaisten asiakkaiden kohtaamisesta. Haasteena ollut oma epävarmuus ja kokemattomuus, joissa kuitenkin olen kehittynyt paljon. ”

”Opettavainen ja karaistava paikoitellen haastavine asiakastilanteineen, parasta oli päästä osaksi työporukkaa.”

”Parempi kuin ennakko odotukset.”

”Pystynyt kehittymään ihmisenä ja työntekijänä työpaikassa, jossa on hyvä työilmapiiri. ”

Erityiskiitoksen menneestä kesästä ansaitsevat yksikönpäälliköt sekä kesätyöntekijöiden tukena olleet kesäkaverit. He tekivät kesästä mahdollisimman hyvän kesätyöntekijöillemme. Työmme kohti vastuullista työnantajaa jatkuu!

Lisää ajankohtaisia uutisia

Evondosin ja Validian pilotti säästää hoitajatyötä ja lisää vammaisten omaa osallistumista sekä itsenäisyyttä

Uutiset 17.4.2024

Suomessa on erilaisten ympärivuorokautisten asumispalvelujen piirissä yli 60 000 henkilöä (THL). Monet totutuista ja käytössä …

Lääkehoito

Aivoviikko muistuttaa aivoterveyden merkityksestä – aivovamma koskettaa puolta miljoonaa suomalaista

Uutiset 15.3.2024

Kuka tahansa meistä Keväinen innokkuus, taitojen puute ja kelien vaihtuvuus lisäävät onnettomuusriskiä. Kuka tahansa meistä …

Mies käyttää pyörätuolia ja pelaa sulkapalloa.

Ilmoittautuminen vuoden 2024 liikuntapainotteisille kuntoutusjaksoille alkanut

Uutiset 13.2.2024

Tarjolla on neljä erillistä jaksoa, jotka sisältävät soveltavaa liikuntaa vertaisryhmässä ja eri terapiamuotoja yksilöllisen tarpeen mukaisesti.