Tukea elämän suunnitteluun  

Markus Kämäräinen asuu ensimmäisessä omassa kodissaan Tampereella. ”Kaikki on mennyt hyvin, vaikka vähän pelotti asua yksin ensimmäistä kertaa. Nyt minulla on jo rutiinit kaupassakäyntiin ja kodinhoitoon. Asumisvalmennuksesta oli apua muutoksessa. Sen aikana kerätyn tiedon avulla talon henkilökunta osasi jo heti alussa huomioida avuntarpeeni”, Markus kertoo.
Thumbnail

Tutustu tarkemmin miten Markuksen asumisjakso alkoi

 


Markus alkoi lukion jälkeen suunnitella muuttoa ensimmäiseen omaan kotiin. Hän pohdiskeli, mikä voisi olla sopiva asumismuoto ja missä kaupungissa hän haluaisi asua. Validia Kuntoutuksen kuntoutusjaksolla Markus kuuli Validia Asumisen arvioivasta ja valmentavasta asumisesta ja innostui asiasta. Hän muutti asumisjakson ajaksi Tampereen Validia-taloon ja sai tuekseen oman ohjaajan sekä Validia Asumisen asiantuntijatiimin.

”Kotona olin tottunut, että henkilökohtainen avustaja ja vanhemmat auttavat ja ovat läsnä. Palveluasumisessa piti totutella kutsujärjestelmään. Aluksi oli vaikeaa pyytää apua, enkä olisi halunnut vaivata pikkuasioilla. Minua kuitenkin kannustettiin siihen, että apua saa ja pitää kutsua”, Markus kertoo. Jakson lopuksi Markukselle suositeltiin palveluasumista. Tampere tuntui hyvältä vaihtoehdolta myös vakituiseksi asuinpaikaksi ja ensimmäinen oma asunto löytyi Tumpin Validia-talosta. Tampereella mies on jatkanut myös Validia Kuntoutuksen avoterapiapalveluiden asiakkaana.

Tutustu tarkemmin Markuksen asumismuodon valintaan


Arvioiva ja valmentava asumisjakso antoi Markukselle hyviä eväitä itsenäiseen elämään: ”Ymmärsin, että pyykit eivät peseydy itsestään. Oli hyvä, että valmennusjakson aikana sain rauhassa keskittyä oman elämän suunnitteluun ja järjestämiseen”, hän muistelee.

Tutustu arvioivaan ja valmentavaan asumiseen

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake