Teuvo Saarinen nauttii päivätoiminnassa musiikista, liikunnasta ja keskusteluista kavereiden kanssa

Teuvo Saarinen iloitsee siitä, että Tampereen päivätoiminnan toiminnallisissa ryhmissä on niin paljon valinnanvaraa. Saarisen omia suosikkeja ovat musiikki- ja liikuntaryhmät.
Teuvo Saarinen

”On tämä hieno paikka. Välillä oikein kaipaan päivätoimintaan niinä päivinä, kun en ole tänne tulossa”, sanoo tamperelainen Teuvo Saarinen. Saarinen osallistuu päivätoimintaan Tampereen Validia-talossa kaksi kertaa viikossa.

”Kaikkein parasta päivätoiminnassa on sosiaalinen kanssakäyminen. Olen löytänyt täältä kavereita, ja juttelemme paljon myös ryhmien ulkopuolella. Kaikki päivätoiminnan ohjaajatkin ovat tosi ihania ihmisiä.”

Saarinen arvostaa sitä, että päivätoiminnan toiminnallisissa ryhmissä on valinnanvaraa. Jokaiselle löytyy varmasti mieluinen, ja erilaisissa ryhmissä pääsee kokeilemaan erilaisia asioita. Esimerkiksi kädentaitoryhmässä Saarinen on tehnyt mosaiikkitöitä kotiin. Hänen suurimpia suosikkejaan ovat kuitenkin musiikki- ja liikuntaryhmät. ”Musiikkiryhmässä meillä on ollut viime aikoina levyraatia ja musiikkibingoa, ja liikuntaryhmissä teemme tuolijumppa ja ulkoilemme paljon, käymme esimerkiksi kävelyretkillä”, Saarinen kertoo.

Musiikkia ja liikuntaa myös tanssilavoilla
Musiikki ja liikunta ovat Saariselle tärkeitä harrastuksia myös päivätoiminnan ulkopuolella. Hänen kaikkein rakkain harrastuksensa on näiden kahden yhdistelmä: tanssiminen. Kesäaikaan Saarinen kiertää Tampereen seudun tanssilavoja, ja talvisaikaankin ohjelmassa on yleensä kahdet tanssit viikossa. "Pakkahuoneella on joka tiistai Päivähypyt, ja Tapiolan työväentalolla on tanssit perjantaisin”, Saarinen kertoo.

Aiemmin Saarinen harrasti aktiivisesti myös lentopalloa, mutta sen hän joutui lopettamaan parikymmentä vuotta sitten sydäninfarktin jälkeen. ”Infarkti vaikutti muistiinikin, mutta kalenterin kanssa pystyn hyvin menemään paikasta paikkaan.”

Aktiivista arkea 77-vuotiaana
Teuvo Saarinen viettää juhannuksena 77-vuotissyntymäpäiväänsä. Useimmiten päivätoiminta päättyy, kun kävijä täyttää 65. Kaupunki voi kuitenkin myöntää jatkoa, jos päivätoiminnan katsotaan olevan hyödyksi ihmisen aktiivisen toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Liikunnalliselle Saariselle aktiivinen arki on itsestäänselvyys. Hänen päivittäisiin rutiineihinsa kuuluu aamulenkki läheiselle leipomolle, jossa hän valitsee useimmiten kahvinsa seuraksi kermamunkin. Aamulenkille Saarinen ottaa yleensä kävelysauvatkin mukaan. ”Leipomolle on matkaa suunnilleen kilometri. Se on mukava reissu ja onnistuu säällä kuin säällä, kun vain pukee kunnolla päälleen.”

Palveluitamme

Palvelut

Kävelylaiteteknologia
Aivovamman (traumaattinen) kuntoutus
Kuntoutuksen tavoitteena on tukea traumaattisen aivovaurion saanutta henkilöä itsenäiseen elämään ja elämänhallintaan työssä ja opiskelussa tai jos henkilö on kuntoutustuella tai poissa työelämästä. Kuntoutus sisältää yksilöllisen arvioinnin perusteella tehdyn kuntoutussuunnitelman mukaisen moniammatillisen kuntoutuksen. Terapiasisältö määräytyy kuntoutujan toimintakyvyn ja tavoitteiden pohjalta.
Aivoverenkierohäiriön kuntoutus
Aivoverenkiertohäiriön kuntoutus
Tavoitteena on, että aivoverenkiertohäiriön sairastaneen henkilön oikea-aikainen
ja kokonaisvaltainen kuntoutus takaa mahdollisimman hyvän toimintakyvyn, elämän hallinnan ja osallistumisen elämän eri osa-alueille työssä, opiskelussa tai arjessa.
Jumppasalissa matolla
Apua tuki- ja liikuntaelin ongelmiin
Neurologiseen sairauteen voi liittyä virheasentoja, skolioosi tai raajojen toimintahäiriö. Pyörätuolin tai kävelyn apuvälineiden käytöstä voi seurata esim. niska-hartiaseudun ja yläraajojen kipuja. Tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin sinulla on mahdollisuus saada apua kuntoutuksella.
Tyttö piharadalla
Apuvälineet ja niiden käyttäminen
Sinulle yksilöllisesti valitut, säädetyt tai valmistetut apuvälineet sekä riittävä käytön opetus parantavat mahdollisuuttasi itsenäiseen ja osallistuvaan elämään.
CP-vamma
CP-vamma
Sikiöaikana tai pienenä lapsena tapahtunut aivojen vaurio voi vaikeuttaa liikkeiden hallintaa, jolloin tarvitset moniammatillista kuntoutusta. Vamman laatu CP diagnoosissa voi olla hyvin vaihteleva aina pienestä toimintahäiriöstä hyvin vaikeaan monivammaisuuteen.
Fysioterapiaharjoitus
Fysioterapia
Fysioterapialla vahvistetaan valmiuksia paremman toimintakyvyn saavuttamiseksi yksilölliset tarpeesi huomioiden.
Mies yskityskoneessa
Hengitysvajeen arviointi ja kuntoutus
Hengitysvajeen tehokas kuntoutus auttaa sinua jaksamisessa ja osallistumisessa elämän eri osa-alueille.
Silmälaite käytössä
Katseohjaus puheterapeutin arvioinnin työkaluna
Katseohjauksella voi arvioida puheen ymmärtämistä ilman, että arvioitavan tarvitsee kyetä puhumaan tai käyttämään käsiään. Katseohjauslaitteen avulla päästään arvioimaan kyseisiä taitoja jo vammautumisen alkuvaiheessa.
Indego kävelyrobotti käytössä
Kävelyrobotti Indego mahdollistaa liikuntarajoitteisen kävelyn
Yksilöllistä ja turvallista kävelykuntoutusta tukeva Indego-kävelyrobotti on robotisoitu ulkoinen tukiranka, joka mahdollistaa liikuntarajoitteisen pystyasennon ja kävelyn. Indegon kanssa voi harjoitella normaalissa toimintaympäristössä sekä sisällä että ulkona ja harjoitteet tehdään aina fysioterapeutin kanssa.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake