Taukojumppaa ja iloista yhteiskokkausta ateriapalvelun kurssilla

Ateriapalvelun tämänsyksyisellä kurssilla muistuteltiin mieliin hyvän työergonomian merkitystä ja eri raaka-aineiden monipuolisia käyttömahdollisuuksia.
Ruokaohjeiden raaka-aineiden haku

Vaikka hellan ääressä olisi miten kiire, on taukojen pitäminen tärkeää. Tauon ei tarvitse olla pitkä: jo muutaman minuutin palautusjumppa ja venyttely auttavat pitämään kehon kunnossa.

Muun muassa tämän asian Validia Asumisen ateriapalvelun työntekijät oppivat lokakuisella kurssillaan Tampereella.

Kursseille kokoontuvat vuosittain kaikkien Validian ateriapalvelujen vastuuhenkilöt ympäri Suomen, yhteensä 43 ihmistä. Porukka osallistuu kaksipäiväiseen koulutukseen kahdessa osassa, kahdella peräkkäisellä viikolla.

Tänä vuonna ateriapalvelupäällikkö Erja Ruuttila oli järjestänyt ensimmäisen kurssipäivän ohjelmaan fysioterapeuttien työergonomialuennon, jossa otettiin huomioon keittiötyön ongelmakohdat ja haasteet.

”Minä itsekin opin paljon uutta. Päällimmäisenä jäi mieleen, että kropan palautuminen ei vaadi mitenkään valtavasti työtä, vaan hyvinkin pienillä tauoilla on merkitystä. Meillä jokaisella on vastuu siitä, että huolehdimme kunnostamme ja riittävästä levosta”, Ruuttila muistuttaa.

Toisena päivänä Ruuttila johdatti joukkonsa Tampereen ammattikorkeakoululle, missä kurssilaiset pääsivät tositoimiin hellan ääreen.

Opetuskeittiössä muistuteltiin mieliin muun muassa sitä, miten monenlaisia ruokalajeja samoista raaka-aineista voi valmistaa. Kokit työskentelivät pareittain, ja kaikki maistelivat ja arvioivat makuja yhdessä.

Kahteen kurssipäivään mahtui paljon asiaa mutta myös runsaasti rentoa, mukavaa yhdessäoloa.

”Ainakin minä läksin kotiin tyytyväisenä ja paljon oppineena, ja jäi sellainen tunnelma, että niin lähtivät muutkin. Keittiöissämme on pienet työyhteisöt, joten meistä kaikista on kiva nähdä välillä kollegoja eri puolilta Suomea ja vaihtaa ajatuksia sekä tietoa”, Ruuttila sanoo.

Opastusta cooking centre käyttöön
Laiteopastusta
Ruoanvalmistusta
Ruoanvalmistusta
Valmis ruoka
Valmis ruoka

 

Teksti: Anu Räsänen

Kuvat: Erja Ruuttila

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake