Talon oman taiteilijan näyttely avautui Oulussa

Oulun Validia-talossa asuvan Henna Jäntin näyttelyssä on esillä koronatalven aikana syntyneitä töitä.
Taiteilija Henna Jäntti

Oulun Validia-talossa avattiin vappuna taidenäyttely, jossa on esillä talossa asuvan Henna Jäntin tauluja. Mukana 18 työtä, ja muutama niistä myytiin jo heti ensimmäisen viikon aikana. Koronarajoitusten vuoksi näyttelyyn pääsevät toistaiseksi tutustumaan vain talon asukkaat ja työntekijät sekä siellä vierailevat lähimmät omaiset.

”Kivasti vieraskirjaan on kuitenkin kertynyt jo nimiä. Ja tietenkin toivomme, että koronarajoitukset ehtisivät höllentyä näyttelyn esilläoloaikana ja voisimme kutsua enemmänkin vieraita”, sanoo päivätoiminnan ohjaaja Paula Sipola.

Näyttely syntyi Sipolan aloitteesta. ”Totesin kerran ääneen, että Henna on maalannut nyt koronatalvena niin paljon tauluja, että niistähän saisi näyttelyn pystyyn. Kollegani innostuivat heti ajatuksesta. Siitä se idea sitten lähti.”

Kaikki alkoi nahkalaukusta
Jäntti on taiteilijana itseoppinut, ja hän on kokeillut maalaamisen lisäkäsi myös monia muita tekniikoita.

Kaikki alkoi nahkalaukusta, jonka Jäntti ompeli itselleen pikkutyttönä. Sen jälkeen hän on harrastanut niin kudontaa kuin posliini- ja silkkimaalaustakin, niin huovutusta kuin kankaanpainantaakin.

Erilaiset tekstiilit ovat keskeisessä roolissa myös Jäntin tauluissa, joihin hän yhdistelee muun muassa poistomyynneistä ja kirpputoreilta löytämiään kankaita.

Henna Jäntti, maalauksia1


 

Henna Jäntti, maalauksia2


Seuraava näyttely kirjastoon?
Jäntin näyttely on avoinna Oulun Validia-talossa toukokuun loppuun asti. Sen jälkeen taulut siirtyvät varastoon, mutta uusiakin näyttelymahdollisuuksia on jo mietitty.

”Olen ajatellut ehdottaa Hennalle, että voisimme jutella Oulun kaupunginkirjaston kanssa mahdollisesta näyttelystä sitten, kun kirjastot saavat taas olla vapaasti auki”, Sipola kertoo.

Tutustu asumispalveluihimme

Palvelut

Thumbnail
Tehostettu palveluasuminen
Tuemme sinun näköistäsi, itsenäistä ja turvallista elämää omassa kodissasi. Saat meiltä apua, tukea ja palveluita oman tarpeesi mukaan.  
Thumbnail
MONA Asuminen®
MONA Asuminen, eli monialainen palveluasuminen, on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat erityisen paljon tukea arkeensa. Asiakas- ja toimintakeskeisessä asumisessa korostuvat osallisuus, vaikuttavuus ja turvallinen ympäristö. Palvelua toteuttaa moniammatillinen tiimi, joka on erikoistunut vaativien asiakkaiden kohtaamiseen.
Thumbnail
Arvioiva ja valmentava asuminen
Haluaisitko asua itsenäisesti, mutta et tiedä, mihin taitosi ja voimavarasi riittävät?
Arvioiva ja valmentava asuminen antaa sinulle luotettavan arvion toimintakyvystäsi ja tietoa, millaista tukea tarvitset mahdollisimman itsenäiseen elämään.
Thumbnail
Määräaikainen palveluasuminen ja omaishoidon lomitus
Määräaikainen asuminen on turvallinen ratkaisu lyhytaikaiseen ja tilapäiseen palveluasumiseen. Voit asua itsenäisesti, mutta saat apua, tukea ja palveluita sopimuksen mukaan. Tarvittaessa palvelua on saatavilla 24/7.
Aivomman saaneen henkilön palveluasuminen kuvituskuva
Vammautuneen henkilön palveluasuminen
Tarjoamme tehostettua, ympärivuorokautista palveluasumista aivovamman saaneille henkilölle Tampereen Validia-talossa. Tavoitteemme on turvallinen, sujuva arki ja vahvistava vertaistuki.
Thumbnail
Päivätoiminta
Päivätoiminnassamme lisäät vauhtia päivääsi! Järjestämme arkisin monipuolista toimintaa vammaisille henkilöille. Suunnittelemme toimintaa aina yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Thumbnail
Ateriapalvelu
Ateriapalvelun kautta voit tilata kaikki päivän ateriasi. Voit nauttia ateriat talon yhteisissä tiloissa – vaikka yhdessä vieraidesi kanssa.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake