Sairaanhoitaja Blessing: ”Unelmani toteutui, kun pääsin koulutustani vastaavaan työhön Vaasan Validia-taloon”

Blessing Okafor tuli alun perin Validialle henkilökohtaiseksi avustajaksi. Nykyisin hän työskentelee sairaanhoitajana Vaasan Validia-talossa ja nauttii monipuolisesta, ihmisläheisestä työstään.
Blessing Okafor

Henkilökohtaisen avustajan työ Validialla oli minulle iso juttu, sillä se oli ensimmäinen työpaikkani Suomessa. Aloitin henkilökohtaisena avustajana 2018, ja tein sitä työtä puoli vuotta. Avustin kotona asuvia ihmisiä Vaasan alueella ja ympäristössä. Sen jälkeen siirryin lähihoitajaksi Vaasan Validia-taloon. 

Opiskelin samaan aikaan sairaanhoitajaksi Novia-ammattikorkeakoulussa, joten tein aluksi töitä Validia-talossa keikkarina. Tulin monesti suoraan koulusta töihin. Se oli tietenkin välillä rankkaa, etenkin kun minulla on kotona kaksi lasta. Onneksi minulla on myös puoliso, joka pystyi olemaan lasten kanssa. Se auttoi jaksamaan, kun opiskelin ja tein töitä samaan aikaan. 

Parasta työssä on ihmisten auttaminen
Valmistuin sairaanhoitajaksi joulukuussa 2020, ja seuraavana kesänä aloitin sairaanhoitajan työt Validia-talossa.

Sain aluksi kahden kuukauden määräaikaisen työsopimuksen, joka muutettiin ilokseni ja yllätyksekseni vakituiseksi työsuhteeksi heinäkuussa 2021. Unelmani toteutui, kun pääsin työskentelemään koulutustani vastaavassa työssä Suomessa.

Työni on todella monipuolista. Jokainen päivä on erilainen, ja joka päivä opin jotain uutta.  Autamme ihmisiä kaikilla mahdollisilla tavoilla, ja juuri se on työssäni parasta. Minulle on tärkeää, että voin hoitaa ihmisiä ja auttaa heitä voimaan hyvin.

Olen luonteeltani sosiaalinen, joten pidän myös siitä, että voin olla työssäni paljon tekemisissä ihmisten kanssa. Asukkaamme ovat tosi mukavia, ja tuntuu kivalta, että he ovat tyytyväisiä työhömme.

Aktiivinen ja iloinen työporukka
Myös se kuuluu työni parhaisiin puoliin, että meillä on niin mahtava työporukka. Vaasan Validia-talossa on töissä aktiivisia, iloisia ihmisiä. Nauramme paljon yhdessä, ja autamme aina toisiamme. Se on aivan ihana asia. 

Työyhteisömme on monikulttuurinen. Minä tulen Nigeriasta, ja minulla on työkavereita ainakin Kongosta, Sudanista ja monista Euroopan maista, tietenkin myös Suomesta. Samalla kun tutustumme toisiimme, opimme toistemme kulttuureista. 

Viihdymme yhdessä niin hyvin, että tapaamme myös vapaa-ajalla. Olemme käyneet ravintoloissa syömässä ja tehneet reissun Ruotsiinkin.  Meillä on myös tosi mukava esihenkilö, joka vastaa kaikkiin kysymyksiin ja auttaa tarvittaessa työssä. Voin sanoa, että viihdyn työssäni erittäin hyvin. 

Blessing Okafor
sairaanhoitaja
Vaasan Validia-talo

Validialaiset somessa

  Aiheeseen liittyvää

  Uratarinat

  Uratarinat

  Heidi Maria Haapala
  Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
  Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
  Työnantajamielikuva
  Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
  Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
  Maiju Reinikainen
  Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
  Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
  Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
   

  Etkö löytänyt etsimääsi?
  Ota yhteyttä

  020 33 1200

  Haluan että minuun otetaan yhteyttä

   

  Täytä yhteydenottolomake