Ryhmämuotoisessa asumisessa asukkaiden toimintakyvyissä on vaihtelua

Tampereen Validia taloon on valmistunut tilat uudelle ryhmäkodille. Ryhmämuotoisen asumisen kapasiteetti kasvaa 10 paikalla. Ryhmämuotoisen asumisen toiminta-ajatuksena on tukea omatoimisuutta ja oman näköistä arkea huomioiden toimintakyky ja siinä tapahtuvat muutokset.
Nostotilanne Tampere-Validia-talo

Sinun näköinen elämä, minun tehtävä.

Vaikka asumismuotona on tehostettu ympärivuorokautinen palveluasuminen, asuinympäristö on mahdollisimman kodinomainen. Ryhmämuotoisessa asumisessa hoitajamme ovat lähellä asiakasta. Henkilöstömme perehdytyksessä huomioidaan yhteisöllisyyden ja kodinomaisuuden merkitys kuntouttavan työotteen lisäksi.

Asukkaidemme toimintakyvyissä on paljon vaihtelua yksiköiden välillä. He sairastavat usein vaikeaa epilepsiaa tai etenevää lihassairautta. Myös vaikea aivovamma saattaa olla juurisyynä toimintakykyrajoitteisiin. Toimintakykyjen erot huomioiden olemme turvanneet avunsaannin asukaskohtaisilla toistuvilla työtehtävillä, jotka on luotu toiminnanohjausjärjestelmään. Työtehtävät perustuvat toteuttamissuunnitelmaan, joka on asukkaan ja palveluntuottajan keskinäinen sopimus siitä, miten ja millaisia palveluita asukkaalle tuotetaan. Suunnitelman perustana puolestaan on yhdessä maksajatahon kanssa tehty palvelusuunnitelma.

Asiakkaallamme on oikeus tuoda esille oma mielipiteensä, tehdä omia, oman elämänsä näköisiä valintoja sekä tehdä päivittäistä elämäänsä koskevia päätöksiä. Henkilöstömme tukee ja kannustaa asukastamme myös vaihtoehtoisin kommunikaatiomenetelmin elämään omannäköistä, arvokasta elämää.

Lue lisää talosta.

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake