MONA Asuminen®

MONA Asuminen, eli monialainen palveluasuminen, on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat erityisen paljon tukea arkeensa. Asiakas- ja toimintakeskeisessä asumisessa korostuvat osallisuus, vaikuttavuus ja turvallinen ympäristö. Palvelua toteuttaa moniammatillinen tiimi, joka on erikoistunut vaativien asiakkaiden kohtaamiseen.
Thumbnail

MONA Asumisen asiakkailla on useita toiminnan ja liikkumisen rajoitteita, sekä sosiaalisia, mielenterveydellisiä tai kognitiivisia haasteita. Monella saattaa olla myös alkoholi- tai päihderiippuvuutta tai muuta pakkomielteistä käytöstä.

MONA Asumisessa asiakas saa apua ympäri vuorokauden. Kannustamme asiakkaita omannäköiseen ja itsenäiseen elämään. Palvelun keskiössä on yhteisötoiminta, jonka tavoitteena voi olla esimerkiksi sosiaalisten taitojen harjoittelu, elämäntaitojen vahvistaminen, voimavarojen ja vahvuuksien löytäminen sekä tavoitteiden saavuttaminen. Yhteisötoimintaa toteutetaan esimerkiksi viikoittaisissa asiakkaiden ja henkilökunnan kokouksissa, joissa osallistujat saavat tuoda esiin näkemyksiään.

Toimintaympäristö on suunniteltu esteettömäksi ja siinä on huomioitu turvallisen asumisen tarpeet niin tilojen kuin teknisten ratkaisujen osalta.

Yksilöllistä palvelua

Yksilöllisen palvelun varmistamiseksi asiak­kaan asuminen alkaa kokonaisvaltaisella toimintakyvyn, sen rajoitteiden sekä voimavarojen arvi­ointijaksolla. Jakso suunnitellaan aina asiakaskohtaisesti käyttäen eri menetelmiä, jotka kohdentuvat asiakkaan asumisen taitoihin, voimavaroihin sekä tarvittaessa tarkennetaan prosessi- ja vuorovaikutustaitoihin suunnatuilla menetelmillä. ​

Arviointijakson pohjalta suunnitellaan asiakkaan kanssa hänen tarpeita vastaava palvelukokonaisuus ja turvallinen toimintaympäristö. 

Tukena moniammatillinen tiimi

Moniammatillinen tiimi koostuu palveluesimiehen lisäksi toimintaterapeutista, psykiatrisesta sairaanhoitajasta, kuntoutus- tai sosiaaliohjaajasta sekä lähihoitajista. Tiimin lähihoitajat ovat erikoistuneet joko kuntoutus- ja vammaistyöhön tai mielenterveys- ja päihdetyöhön. Moniammatillinen tiimi on tiiviisti mukana asiakkaan arjessa ja sen työntekijät ovat erikoistuneet haasteellisten asiakkaiden kanssa toimimiseen sekä tavoitteelliseen asiakaslähtöiseen työskentelyyn.

Henkilökunnan ja asiakkaan väliset suhteet vahvistuvat muun päivittäisen tekemisen lisäksi yhteisissä kahvihetkissä. Asiakkaille järjestetään myös retkiä ja muuta mukavaa tekemistä.

Kiinnostuitko MONA Asumisesta?

Ota yhteys monialaisen asumisen päällikkö Pasi Saarikoskeen, puh. 044 478 4105 tai pasi.saarikoski@validia.fi.

Tutustu MONA-yksiköihimme

Espoo
Lintukorven Validia-talo

Jyväskylä
Haapaniemen Validia-talo

Kaarina
Kaarinan Validia-talo

Kouvola
Paloharjun Validia-talo

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake