MONA Asuminen®

MONA Asuminen, eli monialainen palveluasuminen, on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat erityisen paljon tukea arkeensa. Asiakas- ja toimintakeskeisessä asumisessa korostuvat osallisuus, vaikuttavuus ja turvallinen ympäristö. Palvelua toteuttaa moniammatillinen tiimi, joka on erikoistunut vaativien asiakkaiden kohtaamiseen.
Thumbnail

 MONA Asumisen asiakkailla on useita toiminnan ja liikkumisen rajoitteita, sekä sosiaalisia, mielenterveydellisiä tai kognitiivisia haasteita. Monella saattaa olla myös alkoholi- tai päihderiippuvuutta tai muuta pakkomielteistä käytöstä.

MONA Asumisessa asiakas saa apua ympäri vuorokauden. Kannustamme asiakkaita omannäköiseen ja itsenäiseen elämään. Palvelun keskiössä on yhteisötoiminta, jonka tavoitteena voi olla esimerkiksi sosiaalisten taitojen harjoittelu, elämäntaitojen vahvistaminen, voimavarojen ja vahvuuksien löytäminen sekä tavoitteiden saavuttaminen. Yhteisötoimintaa toteutetaan esimerkiksi viikoittaisissa asiakkaiden ja henkilökunnan kokouksissa, joissa osallistujat saavat tuoda esiin näkemyksiään.

Toimintaympäristö on suunniteltu esteettömäksi ja siinä on huomioitu turvallisen asumisen tarpeet niin tilojen kuin teknisten ratkaisujen osalta.

Yksilöllistä palvelua

Asiakkaan asumispolku alkaa kokonaisvaltaisella toimintakyvyn, rajoitteiden ja voimavarojen arviointijaksolla. Arviointijakson pohjalta suunnitellaan yhdessä asiakkaan ja hänen verkostojensa kanssa juuri asiakkaan tarpeita vastaava palvelukokonaisuus sekä turvallinen ympäristö.

Kaksi polkua

MONA Asuminen voi olla pysyvä tai pitkäaikainen asumismuoto, josta voi toimintakyvyn kohentuessa siirtyä kevyemmän tuen asumispalveluun.

Polku 1 ­ Valmentava ja tavoitteellinen asuminen
Tarkoitettu henkilöille, jonka toimintakykyä ja kuntoutumista voidaan edistää. Tavoitteena voi olla siirtyminen kevyempiin asumispalveluihin pitkällä aikavälillä.

Polku 2 – Mielekäs ja turvallinen asuminen
Tarkoitettu henkilöille, joiden toimintakyky on merkittävästi madaltunut. Polku tarjoaa turvallista ja mielekästä asumista virikkeellisessä toimintaympäristössä.

Tukena moniammatillinen tiimi

Moniammatillinen tiimi koostuu palveluesimiehen lisäksi toimintaterapeutista, psykiatrisesta sairaanhoitajasta, kuntoutus- tai sosiaaliohjaajasta sekä lähihoitajista. Tiimin lähihoitajat ovat erikoistuneet joko kuntoutus- ja vammaistyöhön tai mielenterveys- ja päihdetyöhön. Moniammatillinen tiimi on tiiviisti mukana asiakkaan arjessa ja sen työntekijät ovat erikoistuneet haasteellisten asiakkaiden kanssa toimimiseen sekä tavoitteelliseen asiakaslähtöiseen työskentelyyn.

Henkilökunnan ja asiakkaan väliset suhteet vahvistuvat muun päivittäisen tekemisen lisäksi yhteisissä kahvihetkissä. Asiakkaille järjestetään myös retkiä ja muuta mukavaa tekemistä.

Kiinnostuitko MONA Asumisesta?

Ota yhteys lähimmän MONA Asumisen palveluyksikkösi esimieheen.

Jyväskylä
Haapaniemen Validia-talo

Espoo
Lintukorven Validia-talo

Yksityishenkilöt voivat olla yhteydessä myös kuntansa vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen.

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake