Palvelupäällikkö Maiju: ”Kävellessäni sisään Validialle en voinut edes kuvitella, että päätyisin joskus esihenkilöksi”

Maiju Reinikaisen urapolku Validialla on vienyt hänet keikkarista kuntoutuksen ohjaajaksi ja siitä edelleen Haapaniemen talon palvelupäälliköksi.
Maiju Reinikainen 1/2022

Kun kävelin toistakymmentä vuotta sitten sisään Validialle ja jätin työhakemukseni, en voinut edes kuvitella, että päätyisin joskus Validia-talon esihenkilöksi. Sellainen ajatus ei käynyt pienessä mielessänikään. Aloitin alun perin työt Validialla keikkarina, ja myöhemmin kouluttauduin työn ohessa kuntoutuksen ohjaajaksi. Keväällä 2021 minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut ryhtymään Haapaniemen talon palvelupäälliköksi. Nukuin muutaman yön yli ja vastasin myöntävästi. Tulin siihen tulokseen, että jos haluan kokeilla esihenkilön tehtäviä, se on tehtävä nyt. Tiesin myös, että saan hyvän perehdytyksen ja tukea työhöni, ja niin uskalsin hypätä uuteen.                                            

Työnantaja kannusti opiskelemaan

Olen aina ollut muutosmyönteinen ja halunnut kehittää toimintaa, ja olenkin ollut paljon mukana projekteissa, joissa tähän on ollut mahdollisuus. Nyt esihenkilönä pääsen entistä enemmän tekemään päätöksiä ja vaikuttamaan siihen, miten asiat viedään käytäntöön ja kuinka työryhmää osallistetaan asioihin. Jo kuntoutuksen ohjaajan työhöni Haapaniemessä kuului jonkin verran hallinnollisia tehtäviä ja työn organisointia, minkä lisäksi työskentelin vuosien 2018–2019 taitteessa puolisen vuotta talon lähiesihenkilönä. Kiinnostukseni johtamista kohtaan heräsi lopullisesti silloin. Hakeuduin Gradiaan opiskelemaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Työnantaja kannusti minua opintoihin ja mahdollisti sen, että pystyin suorittamaan tutkinnon monimuoto-opiskeluna töiden ohessa.

Työhyvinvointi on todella tärkeä asia

Ensimmäinen vuoteni Haapaniemen palvelupäällikkönä on ollut vauhdikas. Heti syksyllä edessä oli organisaatiomuutos, ja korona on tietenkin vaikuttanut kaikkeen toimintaamme. Olen pohtinut paljon, kuinka voin vaikuttaa asiakkaidemme hyvinvointiin ja henkilökunnan jaksamiseen haastavana aikana.  Työhyvinvointi on minulle esihenkilönä todella tärkeä asia. Korona-aikanakin olemme pystyneet edistämään sitä pienin keinoin, muun muassa hankkimalla ergonomisen tangon, jossa pääsee hieman venyttelemään ja suoristamaan rankaa.  Olen myös miettinyt yhdessä työntekijöiden kanssa ratkaisuja, joilla työnantaja voi parhaiten tukea heitä heidän erilaisissa elämäntilanteissaan.

Oma esihenkilö aina tukena

Minulla itselläni on ollut kaikissa muutoksissa ja haasteissa tukena oma esihenkilöni, monialaisen asumisen päällikkö Pasi Saarikoski, joka toimi aiemmin Haapaniemen yksikönpäällikkönä. Häneltä olen saanut aina hyvää tukea. Siitäkin on ollut minulle uudessa tehtävässäni paljon apua, että työyhteisö ja asukkaat ovat jo entuudestaan tuttuja. Työkaverit ovat suhtautuneet tosi positiivisesti ja kannustavasti siihen, että siirryin yksikkömme palvelupäälliköksi. Sain heiltä aivan ihanan joulukortin, johon oli kerätty adjektiiveja, jotka kuvaat heidän mielestään minua esihenkilönä.  Korttiin oli listattu muun muassa sellaisia sanoja kuin tasapuolinen, luotettava, tukeva, huomioon ottava ja nopeasti tilanteisiin tarttuva. Se lämmitti mieltäni, sillä juuri näitä asioita pidän itse työssäni tärkeinä.

Lue täältä Maijun uran aiemmista vaiheista Validialla.

maiju reinikainen 2/2022

Maiju Reinikainen
Palvelupäällikkö,
Haapaniemen Validia-talo

Tutustu validialaisiin

Uratarinat

Uratarinat

Heidi Maria Haapala
Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
Työnantajamielikuva
Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Maiju Reinikainen
Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake