Päivätoiminnan ohjaaja Eeva: ”Harjoittelussa Validialla totesin hyvin pian, että juuri tätä työtä haluan tehdä”

Eeva Virkorinne tunsi tulleensa kotiin, kun hän aloitti harjoittelun Validian päivätoiminnassa 2015.
Eeva Virkorinne rajattu

Kun tulin harjoitteluun Hervannan päivätoimintaan 2015, totesin hyvin pian, että tämä on juuri sitä työtä, jota haluan tehdä. Tunsin olevani kuin kotonani. Ilmapiiri päivätoiminnassa oli tosi hyvä, ja opiskelija otettiin ihanasti vastaan.

Sain aivan älyttömän hyvää perehdytystä. Opiskelijan ohjaamiseen käytettiin todella aikaa, eikä se ollut muille työntekijöille vain pakollinen paha. Tätä samaa perinnettä yritän nyt itse jatkaa, kun perehdytän opiskelijoita.

Tykkäsin heti myös päivätoiminnan työn sisällöstä ja asiakaskunnasta. Työ on mielenkiintoista, kun asiakkaina on hyvin monenlaisia ihmisiä ja päivät ovat tosi vaihtelevia. Jäin harjoittelun jälkeen keikkariksi, ja kun valmistuin lähihoitajaksi 2016, minulle tarjottiin kokopäiväistä työpaikkaa Hervannasta. Sieltä siirryin päivätoiminnan mukana Tampereen Validia-taloon Ritakadulle helmikuussa 2020.

Luovaa työtä ja ideoista innostumista
Koen, että koko porukkamme tekee työtä vahvalla intohimolla ja palolla. Ihmiset haluavat aidosti tehdä juuri tätä työtä, ja siitä kumpuaa kipinä luovuuteen.

Minusta parasta työssäni on juuri luovuus ja se, että pääsen innostumaan erilaisista asioista. Innostun helposti, ja yksi tärkeimmistä työn motivaattoreista minulle on se, että voin tuoda työhön oman persoonani ja toteuttaa ideoitani ja ajatuksiani. Minulla on pohjalla myös ravintolakokin koulutus, ja sitäkin osaamista olen päässyt konkreettisesti hyödyntämään.

Eeva Virkorinne

Työnantaja tukee opiskelua
Ruoanlaiton ohella ydinvahvuuksiini kuuluvat keskusteluryhmät ja liikunnan ohjaaminen. Niiden lisäksi olen päässyt tekemään tosi monipuolisesti erilaisia juttuja musiikista kädentaitoihin.

Toimenkuvani on laajentunut äskettäin myös niin, että toimin Validian Tampereen alueen aluelähettiläänä: osallistun muun muassa messuille ja oppilaitosvierailuihin sekä tuotan sisältöä alueeltamme Validian some-kanaviin. Olen päässyt tekemään välillä myös hoitotyötä, sillä työnantaja on mahdollistanut työkierron.

Tällä hetkellä olen oikeastaan oppisopimuksella omassa työssäni. Opiskelen erikoisammattitutkintoa mielenterveydestä ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemisesta. On hienoa, että työnantaja näkee lisäkoulutukseni potentiaalina ja tukee sitä.

Kaikki kantavat vastuuta tiimihengestä
Päivätoiminnan moniammatillisessa tiimissä on lähihoitajien lisäksi muutama sosionomi, ja yksi kollegani on koulutukseltaan myös artenomi. Se on valtavan suuri rikkaus, että porukassamme on erilaisia vahvuuksia ja erilaisia persoonia.

Tapaamme tiimin kesken aamuisin ja käymme yhdessä läpi päivän kulun. Ryhmien välissä kokoonnumme lounaalle, jossa autamme asiakkaita tarpeen mukaan. Ja kun asiakkaat ovat lähteneet, siivoilemme päivän jäljet ja hoidamme kirjaamiset.

Päivän päätteeksi myös juttelemme yhdessä. Raportoimme kollegoille asiat, jotka kaikkien on hyvä tietää, minkä lisäksi meillä käydään arvokeskustelua. Asiakastilanteista nousee usein esiin eettisiä pohdintoja, joista puhuminen on minusta tosi tärkeää.

Meillä todella ymmärretään se, että jokainen työntekijä on vastuussa tiimin hengestä ja että se henki heijastuu myös asiakkaisiin. Ei voi vain julistaa, että meillä on mahtava tiimi, vaan se tiimihenki on jokaisen tekijänsä summa. Jokainen vaikuttaa siihen, halusi tai ei.

Eeva Virkorinne
päivätoiminnan ohjaaja
Tampereen Validia-talo

Uratarinat

Uratarinat

Heidi Maria Haapala
Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
Työnantajamielikuva
Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Maiju Reinikainen
Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake