Lähihoitaja Yissel: ”Parasta on ihmisten auttaminen”

Yissel Figueroa Green työskentelee lähihoitajana Helsingin Kannelmäen Validia-talossa. Ystävälliset asiakkaat ja tiivis yhteishenki työporukan kesken auttavat jaksamaan kiireisetkin työpäivät.
Yissel Green työskentelee hoitajana Kannelmäen Validia-talossa

­Aloitin Kannelmäen Validia-talossa vakituisena työntekijänä vuonna 2017. Sitä ennen tein keikkoja eri paikoissa. Olen iloinen, että pääsin juuri tänne töihin. Jos olen pitkään poissa, asiakkaat kyselevät missä olen ollut ja toivottavat tervetulleeksi takaisin, Yissel kertoo.

Kannelmäen Validia-talo on 25 vammaisen henkilön koti. Asiakkaat soittavat hoitajan paikalle apua tarvitessaan, esimerkiksi aamu- ja iltatoimien tueksi. Tavallisimpia töitä ovat wc-käynneissä tai syömisessä avustaminen, mutta erikoisempiakin pyyntöjä saattaa tulla.

Meiltä hoitajilta on pyydetty apua esimerkiksi silloin, kun asiakkaan netti ei toimi tai kattolamppu pitää vaihtaa. Tietysti autamme kaikessa, missä pystymme, Yissel hymyilee.

Lähihoitaja on Yisselin unelma-ammatti. Hän saapui Suomeen Dominikaanisesta tasavallasta rakkauden perässä vuonna 2009.

­Kielitaitoni ei kuitenkaan aluksi riittänyt lähihoitajaopintoihin, joten suoritin erilaisia kursseja suomen kielestä ja kulttuurista. Osallistuin myös työelämään tutustumisen kursseille, joissa tein töitä vanhainkodissa sekä ravintoloissa ja kahviloissa oppiakseni suomea paremmin. Aloitin lähihoitajaopinnot Suomen Diakoniaopistossa vuonna 2012 ja valmistuin 2015.

Opintojensa aikana Yissel teki paljon keikkatöitä eri paikoissa, sillä hän halusi oppia lähihoitajan ammatin perusteellisesti. Keikkatöiden kautta hän päätyi myös Kannelmäen Validia-taloon.

Meidän asiakkaidemme kanssa työskentely on vaihtelevaa. Muissa lähihoitajan töissä aikataulut ovat usein melko täsmälliset, kun taas täällä kanssa voimme lähteä asiakkaan kanssa käymään talon ulkopuolelle tai keitellä kahvia keskellä yötä.

Työpaikka on toinen koti

Ihmisten auttaminen on Yisselin mielestä parasta hänen työssään. On hienoa saada avustaa ihmisiä tekemään asioita, joita he eivät muuten pystyisi tekemään. Minulla ei oikeastaan ole huonoja työpäiviä. Jos on tosi kiire, tuemme työkavereiden kanssa toisiamme. Se auttaa jaksamaan.

Yissel kertoo viihtyvänsä töissä niin hyvin, että alkaa jo pitkillä vapailla haikailla takaisin työpaikalle. Töissä tulee vietettyä paljon aikaa, ja työpaikka on hänelle kuin toinen koti.

Meillä on Kannelmäessä mahtava ilmapiiri ja tänne on aina mukava tulla. Asiakkaat jaksavat kiittää meitä hoitajia, ja kiitämme myös toisiamme hyvästä työstä. Kohteliaisuus ja toisten huomioiminen tekevät tästä kivan työpaikan. Esimiehemme on myös hyvä työssään ja tukee meitä työntekijöitä kaikessa.

Kun Yissel ei ole työpaikalla, hän viettää aikaa miehensä kanssa kokaten, shoppaillen tai ulkoillen.

 ­Tykkään ruuanlaitosta tosi paljon. Kokkailen fiiliksen mukaan milloin dominikaanista, milloin suomalaista ruokaa. Lohi ja kalaruuat ovat suosikkejani. Pidän lähes kaikesta ruuasta, mutta makeista herkuista ja suomalaisesta salmiakista en niin välitä, hän nauraa.

Yissel Green
lähihoitaja

Kannelmäen Validia-talo

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake