Lähihoitaja Marina: ”Tykkään työporukastamme tosi paljon”

Marina Sand oli reilut kymmenen vuotta sitten ensimmäinen maahanmuuttaja, joka tuli töihin Vaasan Validia-taloon. Nykyisin hän työskentelee monikulttuurisessa työyhteisössä.
Marina Sand2

Olin ensimmäinen maahanmuuttaja, joka tuli töihin Vaasan Validia-taloon. Muutin kaupunkiin Venäjän Karjalasta vuonna 2006, kun menin naimisiin vaasalaisen miehen kanssa. Asetuimme asumaan Palosaarelle, missä Validia-talokin sijaitsee. Ajattelin, että Validia-talo olisi hyvä työpaikka lähellä kotiamme, sillä minulla on hoitoalan kokemusta myös kotimaastani.

En puhunut Vaasaan tullessani kovin hyvin suomea, joten mieheni auttoi minua ja esitteli minut talon silloiselle johtajalle Leila Kangasluomalle. Leila toivotti minut tervetulleeksi kokeilemaan, miten pärjään ja viihdyn työssä Validialla.

Työkaverit ottivat lämpimästi vastaan
Voi miten minua jännitti ennen ensimmäistä työpäivääni! Työkaverit olivat kuitenkin tosi kivoja ja ottivat minut erittäin hyvin vastaan. He tukivat minua kaikessa ja sanoivat, että älä murehdi, hyvin tämä menee.

Sain mahdollisuuden suorittaa talossa suomalaisen lähihoitajatutkinnon oppisopimuksella. Kolmen vuoden opiskeluaika meni tosi nopeasti. Valmistuin 2011.

Olen ollut Vaasan Validia-talossa välillä tiimivastaavanakin, mutta nyt teen taas töitä lähihoitajana kolmessa vuorossa. Työ on monipuolista ihmisten avustamista, ja päivät ovat täysiä. Olen myös ohjannut opiskelijoita talossa. Otamme opiskelijat tasaveroisina mukaan porukkaan, ja moni heistä onkin jäänyt meille töihin.
 

Marina Sand


Hyvä esimies ja kannustava ilmapiiri
Tykkään työporukastamme tosi paljon. Meillä on myös hyvä esimies, Raija Rapo. Kaikki meillä ovat reiluja ja auttavaisia, ja ilmapiiri on kannustava. Pystymme puhumaan ihan kaikista asioista.

Olen saanut työkavereista myös ystäviä. Tapaamme vapaa-ajallakin, kyläilemme toistemme luona ja käymme ravintolassa syömässä. Ja asukkaista on tullut ihan yhtä tuttuja kuin omista sukulaisistani, sillä vietämme niin paljon aikaa yhdessä.

Sain pari vuotta sitten mitalin, kun minulla tuli täyteen kymmenen työvuotta Validialla. Samoihin aikoihin mitalin sai myös perulainen työtoverini, ja teimme sen kunniaksi yhdessä matkan Tallinnaan. Me Vaasan Validia-talossa olemme nykyisin monikulttuurinen työyhteisö. Perulaisen ystäväni ja minun lisäksi meillä on ollut työntekijöitä muun muassa Iranista ja Unkarista.

Marina Sand
lähihoitaja
Vaasan Validia-talo

Uratarinat

Uratarinat

Heidi Maria Haapala
Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
Työnantajamielikuva
Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Maiju Reinikainen
Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake