Lähihoitaja Emmi: ”Pidän siitä, että työmme ei ole yhtään laitosmaista”

Emmi Sirniö tuli armeijan jälkeen keikkatöihin Rovaniemen Validia-taloon, ja pian hän jo suorittikin siellä opintoja oppisopimuksella.
Emmi Sirniö

Muutin armeijasta päästyäni yhtä äkkiä Rovaniemelle, ja täältä piti tietysti löytää töitä. Näin netissä Validian työpaikkailmoituksen ja kiinnostuin, koska yrityksen taustalla on Invalidiliitto. Hain heti keikkatöihin Rovaniemen Validia-taloon.

Olin aloittanut lähihoitajaopinnot Kemissä juuri ennen armeijaan menoani. Aikomuksenani oli käydä koulu loppuun siellä ja tehdä keikkaa Rovaniemellä. Sain kuitenkin oppisopimuspaikan Rovaniemen Validia-talosta, ja tein opinnot loppuun täällä. Lähihoitajaksi valmistuin tammikuussa 2020. Työni ei siitä juurikaan muuttunut, paitsi että sain alkaa osallistua lääkehoitoon.

Autamme asukkaita olemaan itsenäisiä
Meillä on Rovaniemen talossa reilut 30 asukasta. Minusta on tärkeää, että asukkaiden kanssa solmitaan luottamuksellinen suhde, sillä olemme tosi henkilökohtaisesti läsnä heidän elämässään.

Hoitotyön lisäksi avustamme asiakkaita kaikessa, mihin he eivät itse kykene. Olemme tarpeen mukaan heidän päänään ja jalkoinaan. Talossa asuu tosi monenlaista porukkaa. Kaikilla on erilaiset taustat, ja jokainen tarvitsee erilaista hoivaa ja apua. Työ on siis monipuolista ja ennen muuta yksilöllistä. Pidän siitä, että työmme ei ole yhtään laitosmaista, vaan pyrimme aina toimimaan asiakkaan etujen mukaan. Minulle on tärkeää, että voin auttaa asukkaita olemaan itsenäisiä.

Esimiehiltä saa aina apua ja tukea
Meillä on tosi kiva työyhteisö, jossa on hyvä ilmapiiri ja hyvä huumorintaju. Se auttaa jaksamaan silloinkin, kun on raskasta ja kiireistä. Meillä on myös tosi hyvät esimiehet, jotka osallistuvat hoitotyöhön kanssamme. Heiltä voi milloin tahansa mennä pyytämään apua ja tukea. Tiimissämme autetaan muutenkin aina kaveria. Ketään ei jätetä yksin.

Olen nyt ollut täällä töissä kaksi vuotta, ja olen tykännyt tosi paljon. Suosittelen työtä Validialla kaikille, jotka viihtyvät ihmisten kanssa ja haluavat panostaa työhönsä.

Emmi Sirniö
lähihoitaja
Rovaniemen Validia-talo

Uratarinat

Uratarinat

Heidi Maria Haapala
Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
Työnantajamielikuva
Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Maiju Reinikainen
Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake