Kultamitalisti-Isomäet: tähtäimessä kansainväliset kisat Hollannissa

Tamperelaiset Janette ja Rami Isomäki valmistautuvat parhaillaan kansainvälisiin pyörätuolitanssikisoihin, jotka pidetään huhtikuussa Hollannissa. Edellisissä kilpailuissaan he tanssivat komeasti kultamitalin.
Isomäet tanssiharjoituksissa

Janette ja Rami Isomäellä on takanaan ensimmäinen syksy pyörätuolitanssin kultamitalisteina.

”Ei se mitali ole elämäämme mitenkään muuttanut. Vaikka avustajamme kyllä muistuttelee, että me olemme parhaita”, Janette ja Rami naureskelevat.

Isomäet tanssivat kultamitalin elokuisessa Tampere 2019 Para Dance Sport International Competition & Suomi Open 2019 -kisassa. Heillä oli jo entuudestaan kaksi SM-hopeaa pyörätuolitanssista.

”Mitaleja emme ole asetelleet mitenkään erityisesti esille, mutta Validian kunniakirja on kotonamme niin näkyvällä paikalla, että siitä ei kyllä pääse ohitse huomaamatta”, Rami myhäilee.

Kunniakirjan kultamitalisteille luovutti Validia Asumisen liiketoimintajohtaja Susanna Ylisuvanto lokakuussa, kun Isomäkien kotitalossa Muotialassa juotiin mitalikahvit. Mukana juhlimassa olivat lähes kaikki Muotialan Validia-talon asukkaat, ja onnitteluja Isomäille on sadellut myös käytävillä.

 

Flunssakierre haittaa harjoittelua

Seuraavaa mitaliaan Isomäet aikovat lähteä metsästämään Hollantiin Cuijk 2020 Para Dance Sport International Competition -kilpailuihin, jotka pidetään huhtikuussa. He keräävät parhaillaan sponsoritukea kisareissulleen.

Janetten ja Ramin tanssiharjoitukset jatkuvat siis tosimielellä. Tänä syksynä harjoittelua on tosin haitannut sitkeä flunssakierre.

”Syksyn harjoituskertamme ovat jääneet valitettavan vähiin, joten kisakoreografiamme ovat vielä vähän auki. Terveys on kuitenkin hoidettava ensin kuntoon”, Janette toteaa.

 

Vastassa entistä kovemmat kilpakumppanit?

Kun flunssat jälkitauteineen on selätetty, Isomäet suuntaavat taas Pirkanmaan pyörätuolitanssijoiden harjoituksiin kaksi kertaa viikossa. Omien valmentajien kanssa hiotaan kisakuviot kuntoon.

Ennen seuraavia kisoja on selvitettävä sekin, missä sarjassa Isomäet jatkossa kilpailevat. Tähän saakka he ovat tanssineet aloittelijoiden sarjassa, mutta edellisten kilpailujen pistesaaliit ratkaisevat sen, joko on aika siirtyä ylemmälle tasolle.

”Aloittelijoiden sarjassa on ollut hyvä olla tähän asti. Kun nousemme seuraavalle tasolle, kilpakumppanien tasokin on kovempi – eikä sieltä sitten enää pakiteta takaisin alempaan sarjaan”, Rami naurahtaa.

 

Teksti: Anu Räsänen

Kuvat: Samuli Skantsi

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake