Kesätyöstä arvokasta kokemusta – Hanna Peltosen ensitunnelmat Validialta: ”Näiden ihmisten kanssa on kiva lähteä tekemään töitä”

Lähihoitaja Hanna Peltonen tuli alun perin Haapaniemen Validia-taloon harjoitteluun ja tunsi itsensä heti tervetulleeksi työyhteisöön. Tähän mukavaan porukkaan hän on palannut aina uudelleen, viimeksi tämän vuoden alussa.
Vastuullinen kesäduuni 2021

Lämmin vastaanotto. Se on ensimmäinen asia, jonka lähihoitaja Hanna Peltonen muistaa parin vuoden takaisesta harjoittelustaan Haapaniemen Validia-talossa.

Kaikkien uusien työntekijöiden tapaan Hanna sai perehdytyksen työhönsä, ja hänelle nimettiin harjoitteluun omat ohjaajat. ”Sillä ei kuitenkaan ollut väliä, olinko samassa vuorossa ohjaajieni kanssa. Saatoin kysyä neuvoa aivan keneltä tahansa, ja kaikki kollegat selittivät asiat minulle tosi hyvin ja perusteellisesti. Se tuntui ihanalta”, Hanna muistelee.

”Tuli sellainen olo, että olen hyvissä käsin ja että näiden ihmisten kanssa on kiva lähteä tekemään töitä. Kaikkea saattoi kysyä – myös sitä, miksi joku asia tehdään niin kuin tehdään.” Hanna toteaa, että tämä onkin monesti oleellinen kysymys hoivatyössä, jossa jokainen tekee pohjimmiltaan töitä omalla persoonallaan.

”On tosi tärkeää osata myös kyseenalaistaa eikä vain tehdä miettimättä. Onneksi Validialla ei ole yhtään sellaista mentaliteettia, että pitäisi tehdä niin kuin on aina tehty. Työkaverit muistuttivatkin minua opettaessaan, että he näyttävät oman tapansa hoitaa asiat ja minä saan löytää oman tapani.”

Lähihoitaja Hanna Peltonen


Oma juttu löytyi Validialta

Harjoittelun jälkeen Hanna Peltonen teki Validialle keikkatöitä, ja viime vuonna hän tuli Haapaniemeen ”kesätöihin” jo helmikuussa ja jatkoi syksyyn asti. Validia-pestiensä välissä Hanna on ehtinyt käväistä töissä myös päiväkodissa, kotihoidossa ja vanhusten parissa. Vuoden alusta hän palasi jälleen Haapaniemeen. ”Tämä työ on kuitenkin se minun oma juttuni.”

Työssään Validialla Hanna pääsee auttamaan ihmisiä, jotta nämä voivat elää omannäköistään elämää. Työtehtävät alkoivat heti perehdytyksen jälkeen, ja vastuu ja itsenäisyys lisääntyivät sitä mukaa, kun hän pääsi sisään työhön.

Vastuullista kesäduunia tarjolla

Työn mielekkyys on yksi kuudesta periaatteesta, joihin työnantaja sitoutuu lähtiessään mukaan Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Validia on nyt mukana ensimmäistä kertaa.

Kampanjassa työnantajat ottavat vastuuta nuorten työllistämisestä ja kehittävät kesätyöprosessejaan tutkimustiedon sekä Vastuullinen kesäduuni -verkoston hyvien kokemusten pohjalta.

Tavoitteena on tarjota nuorille onnistunut kokemus työelämästä ja kehittää heidän työelämätaitojaan. Samalla kampanjaan osallistuvat työnantajat pääsevät kehittämään työelämää laajemminkin.

Uudet työntekijät otetaan tasaveroisina porukkaan

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan periaatteisiin kuuluvat myös hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus.

Validian on helppo sitoutua näihin periaatteisiin. Kuten Hanna Peltonenkin kertoo, uusien työkavereiden tukeminen ja huolellinen perehdytys kuuluvat asiaan. Kaikkien on mukavampi olla töissä, kun uudet ihmiset otetaan tasaveroisina mukaan porukkaan.

”Rakastan työssäni eniten sen monipuolisuutta ja vaihtelevuutta. Juuri tämä monipuolisuus voisi kuitenkin olla haaste uudelle työntekijälle, jos hän ei saisi niin hyvää tukea ja apua kuin meillä saa. Työssä on paljon uusia asioita muistettavana, koska jokainen asiakas on erilainen.”

”Hoivatyötä ei voi tehdä liukuhihnalta”

Haapaniemen talossa on yhteensä 14 asukasta. Jokaisella lähihoitajalla on päivittäin avustettavanaan muutama heistä, ja avustettavat asukkaat vaihtuvat päivittäin työvuorojen mukaan.

Hanna toteaa, että juuri tämä tuo työhön mukavaa vaihtelevuutta. Jokaisen asukkaan avuntarve on erilainen, ja jokainen ihmiskohtaaminen on ainutlaatuinen. ”Ja ihmiskohtaamisistahan tässä työssä on aivan ennen muuta kysymys. Onneksi pystyn ottamaan työssäni sen ajan, että kohtaan ihmiset aidosti enkä vain suorita. Hoivatyötä ei voi tehdä liukuhihnameiningillä, vaan on oltava hetkessä ja pystyttävä joustamaan.”

Joustavan työn kulmakivet: suunnittelu ja yhteishenki

Hanna toteaa, että joustavuuden perustana on kaksi asiaa: työn hyvä suunnittelu ja mukavat työkaverit. Validialla työtehtävät kirjataan selkeään järjestelmään, josta jokainen näkee työpäivänsä kulun. Aina voi kuitenkin tapahtua jotain yllättävää, eikä avustamistehtävien kestoa voi tietää täsmälleen etukäteen.

”Jos jossakin työtehtävässä menee arvioitua pitempään, ei siitä tietenkään voi lähteä kesken kaiken toisen asiakkaan luokse. Silloin kollegat auttavat. Kukaan meillä ei suhtaudu niin, että minä hoidan vain omat asiakkaani, vaan meillä joustetaan, autetaan ja puhalletaan yhteen hiileen.”

Juuri tämä on työn vaihtelevuuden lisäksi se seikka, joka saa Hannan viihtymään Haapaniemen Validia-talossa.

”En ole nähnyt missään muualla näin ihanaa työyhteisöä. Kaikki ovat erilaisia persoonia, mutta meitä yhdistävät huumori, hyväsydämisyys ja laaja näkökulma elämään. Jokainen saa olla juuri sellainen kuin on ja näyttää tunteensa avoimesti. Olemme tietenkin ammattimaisia, mutta kenenkään ei tarvitse vetää mitään roolia.”

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake