Kesätyöntekijä Teppo Nieminen: ”Toivottavasti pääsen valmistuttuani töihin näin mukavaan työyhteisöön”

Sosionomiopiskelija Teppo Nieminen päätyi harjoitteluun Tampereen Validia-talon päivätoimintaan hieman vahingossa. Hän huomasi viihtyvänsä niin hyvin, että palasi kesäkuussa samaan paikkaan kesätöihin.
Teppo Nieminen_rajattu

”Tämä on ollut turvallinen paikka oppia alan työtä”, tiivistää Teppo Nieminen, joka aloitti kesäkuun alussa kesätyöt Tampereen Validia-talon päivätoiminnassa.

”Minut otettiin tullessani todella hyvin vastaan. Perehdytyksessä käytiin kaikki asiat huolella läpi, ja sen jälkeenkin on pidetty huolta siitä, että osaan asiat, joita minun odotetaan tekevän. Vastuuta on annettu sen verran kuin olen itse halunnut ottaa. Tukea saa aina, ja sitä myös uskaltaa pyytää.”

Kesätyö on itse asiassa jatkoa Niemisen viimekeväiselle harjoittelulle. Hän viihtyi harjoittelussa Tampereen päivätoiminnassa niin hyvin, että asiaa ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun häntä pyydetiin palaamaan samaan paikkaan kesätöihin.

Nieminen naurahtaa, että hän päätyi tosin alun perin harjoitteluun päivätoimintaan hieman vahingossa.

”Päätin hakea harjoitteluun Hervannan Validia-taloon, koska se on niin lähellä kotiani. Hervannan talo oli kuitenkin vielä kiinni remontin vuoksi, ja huomasin yhtä äkkiä saaneeni harjoittelupaikan Ritakadulta Tampereen Validia-talosta.”

”Työ tuntuu ihan lomalta”
Nieminen on nauttinut siitä, että hän on päässyt päivätoiminnassa tekemään töitä laidasta laitaan. Hän on muun muassa ohjannut musiikki- ja sanomalehdenlukuryhmiä.

Omien harrastustensa pohjalta Nieminen on ideoinut, suunnitellut ja toteuttanut näytelmä- ja shakkiryhmät. Ensin mainitussa kävijät ovat tehneet yhdessä käsikirjoitusta pieneen näytelmään, joka olisi tarkoitus esittää loppukesästä.

”Parasta tässä työssä on yhteisöllisyys. Minulla on vähän sellainen tunne kuin olisin asiakkaiden kaveri samaan aikaan kun olen heidän ohjaajansa. Ilmapiiri on rento, ja vitsailemme toisillemme luontevasti.”

Heinäkuussa päivätoiminta lomailee, ja silloin Nieminen siirtyy osa-aikaiseksi arvioivan ja valmentavan asumisen tiimiin.

”Se sopii minulle oikein hyvin, sillä näyttelen samaan aikaan kesäteatterissa. Ei tässä siis lomailemaan pääse, mutta ei ole tarviskaan, kun koko tämä työ tuntuu ihan lomalta.”

Teppo Nieminen2


Töissä on rakastettu olo
Mukavien asiakkaiden ja mielekkään työn lisäksi Niemisen viihtymiseen päivätoiminnassa on vaikuttanut työyhteisö.

”Päivä alkaa sillä, että kysytään työkaverilta, mitä sinulle kuuluu. Olemme aidosti kiinnostuneita toistemme kuulumisista. Täällä myös kannustetaan kokeilemaan uusia asioita, ja jos tekee virheen, siitä ei soimata vaan tsempataan. Voisin sanoa, että minulla on töissä rakastettu olo. Se on ihan uutta.”

Ja koska töissä on hyvä olla, Nieminen voisi hyvin kuvitella palaavansa Validialle ensi kesäksi – tai ehkä jossain vaiheessa jopa ihan pysyvästikin.

”Olen opiskellut vasta vuoden, joten valmistuminen tuntuu tosi kaukaiselta. Mutta kun se aika koittaa, toivoisin voivani tehdä juuri tämän tyyppistä työtä. Ja ennen muuta toivoisin pääseväni näin hyvään työyhteisöön.”

Vastuullista kesäduunia Validialla

Validia on kesällä 2021 mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jossa työnantajat panostavat nuorten onnistuneeseen kesätyökokemukseen. Tavoitteena on kehittää nuorten työelämätaitoja ja luoda heille positiivista kuvaa työelämästä.

Kampanjassa työnantaja sitoutuu kuuteen periaatteeseen:

1. Hyvä hakijakokemus

2. Mielekäs työ

3. Perehdytys ja ohjaaminen

4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

5. Kohtuullinen palkka

6. Kirjallinen työsopimus ja todistus.

Validialaiset somessa

   

  Etkö löytänyt etsimääsi?
  Ota yhteyttä

  020 33 1200

  Haluan että minuun otetaan yhteyttä

   

  Täytä yhteydenottolomake