Kesäkaverina toiminut Saija Johansson: ”Oli hienoa seurata, kun nuoret oppivat ja kokivat onnistuvansa”

Saija Johansson iloitsee siitä, että sai kesäkaverina perehdyttää ja tukea nuoria, jotka kenties vielä palaavat Vasaramäen Validia-taloon hänen vakituisiksi työkavereikseen.
Saija Johansson

Lähihoitaja Saija Johanssonille oli itsestään selvää, että hän tarttuu tilaisuuteen ryhtyä kesäkaveriksi kesätyöntekijöille. Vasaramäen Validia-talossa työskentelevä Johansson on aiemminkin perehdyttänyt uusia työntekijöitä ja ohjannut opiskelijoita. Hän pitää tätä erittäin tärkeänä työnä.

”Jos haluamme saada uusia hyviä työkavereita, meidän täytyy perehdyttää kesätyöntekijät huolella ja saada heidät tuntemaan olonsa tervetulleiksi”, Johansson sanoo.

Tukena nuorten koronahuolissa
Kesäkaverina Johansson paitsi perehdytti nuoret työhönsä myös toimi näiden tukena koko kesän. ”Talomme kulttuuriin kuuluu, että kaikki osallistuvat perehdyttämiseen, auttavat ja neuvovat. On kuitenkin hyvä, että nuorilla on kesäkaverin tapainen ’oma’ ihminen, joka on koko ajan henkisenä tukena ja jolta voi kysyä matalalla kynnyksellä mitä tahansa. Tyhmiä kysymyksiähän ei olekaan.”

Johansson kiittää Vasaramäen kesätyöntekijöitä siitä, että nämä kyselivätkin aina, jos jokin asia askarrutti. Tänä kesänä nuoria pohditutti Johanssonin mukaan erityisesti korona.

”He kantoivat huolta siitä, mitä tapahtuu, jos he sairastuvat tai saavat oireettoman tartunnan ja tartuttavat muita. Nuoria mietitytti esimerkiksi se, voiko vapaapäivinä lähteä junalla moikkaamaan mummoa tai vanhempia.”

Kesäkaverina oppii paljon
Nuorten koronahuolet hälvenivät puhumalla, ja samoin puhuttiin läpi työssä vastaan tulleet haastavat tilanteet. Johansson toteaa, että myös tämä kuuluu Vasaramäessä talon tapoihin. Samoin kuin työkavereiden kiittäminenkin.

”Kiitin kesätyöntekijöitä joka päivä siitä, että he tulivat töihin, ja siitä, miten hyvin he hoitivat työnsä. Meillä olikin aivan ihanat kesätyöntekijät, ja oli hienoa saada seurata vieressä, kun he hoksasivat jonkin homman, oppivat ja kokivat onnistuvansa”, Johansson sanoo.

”Kesäkaverina toimiessani opin koko ajan itsekin. Kun seuraan nuoria läheltä, pääsen näkemään vähän erilaisia tapoja tehdä töitä. Imen heiltä tietoa siitä, miten asiat nykyisin ammatillisessa opetuksessa opetetaan.”

Validialaiset somessa

   

  Etkö löytänyt etsimääsi?
  Ota yhteyttä

  020 33 1200

  Haluan että minuun otetaan yhteyttä

   

  Täytä yhteydenottolomake