Kannelmäen Validia-talo 10 vuotta: ”Toimme Käpylän hyvän hengen mukanamme tänne”

Kannelmäen Validia-talossa oli syyskuussa erityisen hyvä syy juhlia kakkukahvien merkeissä: talo täytti pyöreät kymmenen vuotta. Asukkaat ja henkilökunta muuttivat Käpylän palvelutalosta Kannelmäkeen syksyllä 2009.
Kannelmäen Validia talon 10v. juhlapäivää juhlistettiin kakkukahveilla

Vaikka tunnelmallisen Puu-Käpylän jättäminen herätti hieman haikeutta, oli muutto Kannelmäkeen odotettu ja toivottu. Tilat 1970-luvun alussa rakennetussa Käpylän palvelutalossa olivat alkaneet tuntua ahtailta. Vapaa liikkuminen oli hankalaa.

”Käpylässä kaikki olivat lähellä toisiaan: niin seinät kuin me ihmisetkin. Asunnot olivat pieniä, eikä niissä ollut omia suihkuja. Rosoiset pinnat kertoivat omaa tarinaansa talon eri vaiheista”, Käpylän palveluesimiehenä vuodesta 2008 toiminut Päivi Puhakka muistelee.

Puhakka pääsi mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan muuttoa Kannelmäen upouusiin tiloihin. Rakennuspiirustuksia tutkittiin yhdessä asukkaiden kanssa. Kullakin heistä oli mahdollisuus valita itselleen mieluinen asunto ja ryhtyä sisustamaan sitä.

Uudet asunnot olivat ajanmukaisia ja avaria, ja niissä kaikissa oli oma esteetön kylpyhuone suihkuineen. Myös henkilökunta sai uudessa talossa itselleen ajanmukaiset työtilat.

Kaikki palvelut kaupoista kirjastoon löytyivät aivan Kannelmäen talon tuntumasta, samoin kuin juna-asemakin.

 

”Kommelluksistakin selvittiin”

Asukkaat muuttivat Käpylästä Kannelmäkeen vaiheittain.

”Muutto sujui mielestäni hyvin, etenkin kun ottaa huomioon, että toimimme kahdessa yksikössä yhtä aikaa. Kiitos tästä kuuluu loistavalle, joustavalle ja yhteistyökykyiselle henkilöstöllemme. Kommelluksiakin sattui, mutta ne kuuluvat elämään ja kaikesta selvittiin”, Puhakka sanoo.

Keskeisessä roolissa muutossa oli toimintaterapeutti Jukka Ahvonen, joka huolehti siitä, että tukikaiteet ja muut tarvittavat välineet oli asennettu ennen ensimmäisten asukkaiden saapumista.

”Teimme Jukan kanssa välillä maratonmittaisia päiviä, mutta se ei työn imussa haitannut – paitsi ehkä autoani, jonka peruutin yhden pitkän työpäivän päätteeksi tolppaan”, Puhakka muistelee.

 

Juhlahumua muuton ohessa

Muuttotouhujen ohessa muistettiin toki myös juhlia.

Käpylässä pidettiin tunnelmalliset läksiäiset, joissa niin työntekijät, asukkaat kuin näiden omaisetkin muistelivat menneitä vuosia. Kannelmäessä taas kutsuttiin yhteistyökumppanit mukaan avajaisiin katsomaan uudenaikaisia esteettömiä tiloja.

”Onnistuneeseen muutokseen tarvitaan mielestäni toisten ihmisten kunnioittamista ja kuuntelemista sekä erilaisuuden ja epävarmuuden sietämistä. Saimme Käpylän hyvän hengen siirrettyä Kannelmäkeen. Toivon, että se henki elää siellä edelleen”, Validialta nykyisin jo muihin töihin siirtynyt Puhakka toteaa.

Taustatietoja antoi myös Validia Asumisen liiketoimintajohtaja Eija Kosunen.

 

Teksti: Anu Räsänen

Kuva: Paula Sarmesto

 

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake