Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”

Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Työnantajamielikuva

Työskenneltyäni vuoden verran henkilökohtaisena avustajana Validialla voin sanoa, että tämä on minulle sopivaa työtä. Auttamisesta tulee hyvä mieli, ja monet asiakkaat myös kiittävät avusta aivan suoraan. Se tuntuu mukavalta.

Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan. Se on tosi antoisaa, kun keskusteluissa pääsee pintaa syvemmälle. Minulla on viisi vakituista avustettavaa. Joitakin heistä olen avustanut koko tämän vuoden ajan, ja matkan varrella on tullut uusia avustettavia. Pääosin käyn avustettavieni kanssa ulkoilemassa ja asioilla. Lähden mielelläni asiakkaitteni mukaan myös esimerkiksi museokäynneille.

Vaihtelevaa ja liikkuvaa työtä
Minusta on mukavaa, että työ on vaihtelevaa ja että tapaan hyvin erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Pidän myös siitä, että työ on liikkuvaa. Olen asunut Helsingissä noin viisi vuotta, ja kaupunkituntemukseni on lisääntynyt hurjasti, kun olen liikkunut avustustehtävissä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Ajan toisinaan töihin polkupyörällä. Tykkään muutenkin liikunnasta, ja on kiva, että myös työmatkoilla voi kuntoilla ja saada samalla raitista ilmaa.

Esihenkilön kanssa on helppo hoitaa asioita
Minulla ei ole hoitoalan koulutusta, mutta saatuani hieman vastaavaa työkokemusta kaupungin kotihoidosta etsin aktiivisesti henkilökohtaisen avustajan paikkoja.

Täytin Validian yhteydenottolomakkeen, ja sain yhteyden henkilökohtaisen avun esihenkilöltä, josta tuli myös minun esihenkilöni. Marja on aina ottanut työaikatoiveeni täysin huomioon. Hänen kanssaan on ollut helppoa hoitaa kaikkia asioita. Hän kuuluu työnjohtajien parhaimmistoon.

Jarkko Kuru
Henkilökohtainen avustaja, Helsinki

Tutustu validialaisiin

Uratarinat

Uratarinat

Heidi Maria Haapala
Henkilökohtainen avustaja Heidi: Saan tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä
Heidi-Marie Haapala hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi Validialle, koska hän halusi tehdä omien arvojensa mukaista työtä.
Työnantajamielikuva
Henkilökohtainen avustaja Jarkko: ”Tykkään jutella avustettavieni kanssa ja kuulla heidän elämäntarinoitaan”
Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Jarkko Kuru saa hyvän mielen ihmisten auttamisesta ja keskusteluista asiakkaidensa kanssa.
Maiju Reinikainen
Kuntoutuksen ohjaaja Maiju: ”Työnantaja suhtautui joustavasti opintoihini ammattikorkeakoulussa”
Muutettuani 11 vuotta sitten Jyväskylään kävelin sisään Validia-taloon viemään työhakemuksen. Sain Validialta ensin muutamia keikkapäiviä, ja sitä kautta pääsin töihin arvioivaan ja valmentavaan asumiseen.
Asumisvalmennuksessa asiakkaan ympärille kootaan moniammatillinen työryhmä, joka arvioi hänen tuen ja avun tarvettaan sekä sopivia tuen muotoja. Pidin työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, joten hain ja sain vakituisen paikan.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake