Henkilökohtainen apu - jotta jokainen voisi elää omannäköistä elämää

Vamma ei ole este, avun puute on. Henkilökohtainen apu tukee vaikeavammaisen ihmisen itsenäistä, omannäköistä elämää yhteiskunnan tasaveroisena jäsenenä. Validian henkilökohtaiset avustajat kulkevat rinnalla niin työssä kuin opinnoissakin, niin arjessa kuin juhlassakin.

Henkilökohtaisen avustamisen tarkoituksena on auttaa vaikeavammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan elämässään sekä turvata hänen itsemääräämisoikeutensa. Autamme sinua suoriutumaan tavanomaisissa elämään liittyvissä asioissa ja toiminnoissa, joihin tarvitset avustajan tukea vamman tai sairauden vuoksi. Validian henkilökohtainen apu laajentaa elämänpiiriäsi niin, että voit tehdä ja harrastaa juuri niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Jokainen avustajasuhde on ainutlaatuinen. Työtehtävät sovitaan sen mukaan, missä juuri sinä tarvitset apua. Avustaja on läsnä vaikeavammaisen ihmisen ja tämän perheen elämässä heidän omilla ehdoillaan.

Sovitusti oman valintasi mukaan

Tarjoamme apua päivittäisiin toimiin, arkeen tai vapaa-aikaan, tarvitset sitten apua kotona tai kodin ulkopuolella. Sinä päätät, mitä palvelu sisältää, milloin ja missä se toteutetaan sekä kuka sen toteuttaa. 

Palvelumme tarjoaa tukea esimerkiksi:

 • kaikenlaiseen asiointiin, niin kaupoissa kuin virastoissakin käymiseen
 • liikkumiseen, syömiseen, pukeutumiseen ja hygieniasta huolehtimiseen
 • työhön ja opiskeluun
 • ystävien ja läheisten tapaamiseen sekä juhliin osallistumiseen
 • urheilutapahtumiin tai musiikkifestareille osallistumiseen ja matkustamiseen
 • uimahallissa, kirjastossa, konsertissa tai teatterissa käymiseen
 • kodin, lasten ja lemmikkien hoitamiseen
 • lasten päiväkotiin tai harrastuksiin viemiseen
 • yhteiskunnalliseen osallistumiseen

Osaavat avustajat

Meillä on pitkä kokemus vaikeavammaisten henkilöiden avustamisessa. Kaikki Validian henkilökohtaiset avustajat on perehdytetty työhönsä. Heiltä löytyy tarvittaessa osaamista esimerkiksi apuvälineiden käsittelyssä, terveydenhoidossa sekä puhetulkkauksessa ja muiden vaihtoehtoisten kommunikaatiomenetelmien käytössä. Tavoitteemme on sinun yhdenvertaisuutta, itsenäisyyttä ja itsenäistä toimintakykyä.

Näin saat palvelun käyttöösi

 • Soita numeroomme 044 7099 222, niin käydään yhdessä läpi tarpeesi ja toiveesi. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen avustaja@validia.fi
 • Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeemme, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisemman pian
 • Voit halutessasi varata henkilökohtaisen avun tunteja Validian nettiajanvarausjärjestelmässä Validia ajanvaraus, jossa voit myös seurata toteutuneita tunteja. Otamme nettiajanvarausjärjestelmän käyttöön vuoden 2020 alussa. Lisätietoa saat yllä olevasta palvelunumerostamme.
 • Toteutamme palvelun sinulle kuntasi sosiaalitoimen tai vammaispalvelun laaditun palvelusuunnitelman ja maksupäätöksen mukaan.
 • Validian palveluja on mahdollisuus ostaa kuntasi myöntämällä palvelusetelillä. Tarkista, myöntääkö oma asuinkuntasi palveluseteleitä sosiaali- ja terveyspalveluiden ostamiseen
 • Palvelusetelien ja maksusitoumuksen lisäksi voit maksaa palvelun myös itse. 

Henkilökohtaisen avun omavalvontasuunnitelmat paikkakunnittain

Oppaat

Lue oppaistamme lisää henkilökohtaisesta avusta sekä avustajan työstä.

Thumbnail
Henkilökohtainen apu laajentaa elämänpiiriä
Tamperelainen Outi Lehtinen oli pitkään sitä mieltä, ettei hän tarvitse henkilökohtaista avustajaa. Elämähän sujuu näkövammasta huolimatta, esteettömässä kodissa kaikki löytyy sieltä mistä pitääkin ja opaskoira Cirun kanssa voi liikkua kodin ulkopuolella. Apuohjelmat helpottavat tietokoneen käyttöä ja sillä hoituvat monet toimet, työt ja asioinnit.
Thumbnail
Henkilökohtaisen avun yhteydenottolomake
Haluatko henkilökohtaisen avumme asiakkaaksi tai onko sinulle palveluun liittyviä kysymyksiä. Täytä alla oleva lomake niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisemman pian. Voit myös soittaa suoraan numeroon 044 7099 222.
 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake