Vaasan Validia-talo

Kerrostalomme sijaitsee Palosaaren viihtyisässä kaupunginosassa lähellä merenrantaa. Kaupungin keskustaan, jonne on kolmen kilometrin matka, pääsee läheltä kulkevalla bussilla tai palvelubussilla. Lähietäisyydellä, Palosaaren keskustassa on runsaasti palveluita, kuten kolme päivittäistavarakauppaa, leipomo, kirjasto, apteekki, ravintola, posti ja parturi-kampaamo
Thumbnail

Vaasan Validia-taloa ympäröivät komeat merimaisemat
 

Vaasan Validia-talossa asut komeissa merellisissä maisemissa, ja tukenasi arjessa on ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta.

Vaasan Validia-talo sijaitsee Palosaarella merellisissä maisemissa, joissa on mukava lenkkeillä esteettömiä reittejä pitkin. Asukkaamme pääsevät nauttimaan komeista maisemista myös omista kodeistaan käsin. Kaikissa asunnoissamme on leveä parveke, joka tuo etenkin kesäaikaan kotiin paljon lisää tilaa ja avaruuden tuntua.

Osa asunnoista on kalustettu määräaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan lomituksen ajaksi.

Päivätoiminta saman katon alla

Talossamme toimii ateriapalvelu valmistuskeittiöineen, ja myös päivätoiminta löytyy saman katon alta. Jumppasalissamme asukkaat voivat halutessaan käydä kuntoilemassa omin päin.

Kulttuuriakin talossa on tarjolla: kaupunginkirjasto tuo taloon kahden viikon välein kirjoja ja äänikirjoja lainattavaksi. Kirjastoon pääsee helposti myös paikan päälle, sillä se sijaitsee aivan talon tuntumassa. Läheltä löytyvät muutkin tärkeät palvelut päivittäistavarakaupoista apteekkiin ja parturi-kampaamosta leipomoon.

Vaasan keskustan palvelujen ääreen on matkaa kolmisen kilometriä. Lähtiessäsi keskustan rientoihin voit tarvittaessa soittaa vaikka palvelubussin noutamaan sinut suoraan talon ovelta.

Moniammatillinen ja monikulttuurinen henkilöstö

Vaasan Validia-talossa on moniammatillinen ja monikulttuurinen henkilöstö, joka on ammattitaitoista ja asenteeltaan sitoutunutta. Henkilökunnan vaihtuvuus on meillä pientä, joten ehdit tutustua hyvin kaikkiin työntekijöihin, joita arjessasi tapaat.

Meillä myös järjestetään paljon yhteistä tekemistä – kunhan koronatilanne sen taas sallii. Kutsumme muun muassa asukkaiden omaiset kylään muutaman kerran vuodessa, ja näihin yhteisiin kahvi- tai iltapalatilaisuuksiin ovat olleet tervetulleita myös työntekijöiden perheet. Yhdessä omaisten kanssa on niin vietetty talon syntymäpäiviä kuin ratkottu tehtäviä joulurasteillakin.

Kesäaikaan olemme pitäneet tanssit isolla takapihallamme, ja kesäisiin perinteisiimme kuuluvat myös juhannuksen grillijuhlat.

Tietoa talosta

  • 34 asuntoa, joista valtaosa on 30,5 m²:n kokoisia yksiöitä. Lisäksi talossa on kolme 60 m²:n kokoista kaksiota.
  • Asunnoissa on iso parveke, kaksioissa kaksi parveketta eri suuntiin.
  • Kaksi asuntoa on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi.
  • Yhteiset tilat: oleskelutila, kuntosali, tilava sauna ja pyykkitupa, jossa on pesukoneita ja kuivausrumpu.
  • Asukkaiden käytössä on iltaisin ja viikonloppuisin monitoimitila, jossa on videotykki.

Erityistä

Talomme perinteisiin kuuluvat juhannuksen grillijuhla ja joulun alla puurojuhla. Pidämme omaisten iltoja, joihin osallistuvat sekä asukkaat että työntekijät. Kahvittelemme yhdessä kuukausittain. Asukkaat voivat varata yhteistiloja myös omiin tilaisuuksiinsa.

Yhteisömme on monikulttuurinen ja joukossamme on monen ikäisiä ihmisiä. Meitä yhdistää halu saada kotiimme kaikki tarvitsemamme palvelut.

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Kaksi asuntoa on kalustettu lyhytaikaista asumista varten, esimerkiksi omaishoidon lomitukseen.

Vaasan Validia-päivätoiminta tarjoaa monipuolista tekemistä arkisin. Toiminta suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Viemme henkilökohtaisen avun palveluita vammaisille henkilöille lähialueella asukkaiden kotiin.

Talossamme toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.

Katso ruokalista

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö, internet-yhteydet ja ateriat. 

Meillä voit maksaa myös palvelusetelillä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Palvelupäällikkö Raija Rapo puh. 044 765 1451

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Yhteystiedot

Vaasan Validia-talo
Käsityöläiskatu 10-14
65200 Vaasa

Yksikön omavalvontasuunnitelmat

 

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake