Muotialan Validia-talo

Talomme on tarkoitettu nuorille aikuisille, joita kannustamme ja tuemme elämään täysillä omannäköistään elämää. Viihtyisät tilat ja hyvä sijainti tukevat itsenäistä arkea.
Thumbnail
julkisivu
julkisivu

Sijainti

Talomme sijaitsee suositulla ja rauhallisella Muotialan asuinalueella Tampereella. Keskustaan on neljän kilometrin matka. Iso päivittäistavarakauppa palvelee noin 400 metrin päässä. Lähistöllä on myös esimerkiksi pikaruokapaikkoja ja kauppakeskus.
Bussipysäkille on matkaa 300 metriä ja kulkuyhteydet ovat hyvät lähes kaikkiin suuntiin. 
Tampere tarjoaa runsaasti harrastusmahdollisuuksia myös pyörätuolilla liikkuville: opiskelua, kulttuuria ja urheilua. 

Tietoa talosta

  • 16 erikokoista asuntoa, pienimmät yksiöitä alkaen 41 m². 
  • Suurimmissa asunnoissa on oma sauna. Suurimmat asunnot sopivat myös pariskunnalle tai perheasunnoiksi.
  • Osassa asunnoista lasitettu parveke.
  • Yhteiset tilat: sauna, jossa on nouseva laude ja vedenheittomahdollisuus nappia painamalla, pyykkitupa, jossa on pesukone ja kuivauskaappi, ulkoiluvälinevarasto ja osittain katettu takapiha.
  • Asuntokohtaiset häkkivarastot.
  • Toiminta alkoi talossa vuonna 2008.
keittiö
Olohuone
Sauna
Saunatilat

Erityistä

Henkilöstöltämme sujuu mutkattomasti arkinen yhteispeli nuorten kanssa. Viihtyisän talomme palvelut tukevat itsenäistä elämää aloittavan vammaisen nuoren mahdollisuutta elää ja toimia yhteiskunnassa muiden kansalaisten tavoin.

Fiiliskerhon, eli yhteisten peli- ja leffailtojen ohjelma suunnitellaan yhdessä ja vietämme myös yhteisiä grilli-iltoja. Asukkaat voivat myös varata yhteistiloja omiin tilaisuuksiinsa.

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille nuorille aikuisille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Talomme erikoisuus on yhteisöllinen asumispalvelu, jossa hoitajien ohjaava työote, yhteisön tuoma vertaistuki, turvallinen ympäristö ja yhdessä toimiminen tukevat nuorta henkilöä oman elämän haltuunottoon. Yhteisöllinen asumispalvelu on siirtymävaihe itsenäiseen palveluasumiseen.

Tuotamme talossa Tampereen kaupungin palvelusetelillä lyhytaikaista omaishoidon lomitusta.

Asukkailla on mahdollisuus osallistua Validia Asumisen järjestämään päivätoimintaan Tampereen Validia-talossa tai Hervannan Validia-talossa. Suunnittelemme toiminnan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi vesiennakko ja muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja ateriat. Internet-yhteys sisältyy vuokraan 2 mB käyttöön saakka. Asukkailla on mahdollisuus vuokrata autokatos- tai pihapaikoituspaikka. Talolle on myönnetty on ARA-rahoitusta.

Yhteystiedot

Muotialan Validia-talo,
Laulunmaankatu 11 A,
33800 Tampere
etunimi.sukunimi@validia.fi

Yksikön omavalvontasuunnitelma

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake