Lielahden Validia-asunnot

Lielahden Validia-asuntojen henkilökunta kunnioittaa jokaisen asukkaan omaa rauhaa ja itsenäistä elämää. Apua ja tukea on kuitenkin saatavilla ympäri vuorokauden.
Thumbnail
julkisivu
julkisivu toinen

Lielahden Validia-asunnoissa vietät turvallista, itsenäistä elämää rauhaisassa ilmapiirissä

Sijainti

Asuntojemme lähellä, puolen kilometrin päässä sijaitsee esteetön Lielahti-keskus. Siellä on terveysasema, laboratorio, kirjasto, kunnalliset hammaslääkäripalvelut sekä kauppoja, ravintoloita ja muita liikkeitä, kuten automarketti.

Tampereen keskustaan on matkaa 6,5 kilometriä. Hyvät bussiyhteydet kulkevat aivan talomme läheisyydestä. 

Tampere tarjoaa runsaasti harrastusmahdollisuuksia myös pyörätuolilla liikkuville: opiskelua, kulttuuria ja urheilua.

Tietoa talosta

  • 13 kerrostaloasuntoa: yksiöitä ja kaksioita kooltaan 31,5–53,5 m².
  • Asunnoissa viihtyisä patio tai lasitettu parveke.
  • Suurimmat asunnot soveltuvat myös pariskunnalle tai pienelle perheelle.
  • Yhteiset tilat: sauna, kerhohuone, pyykkitupa, kuivaushuoneita, ulkoiluvälinevarasto ja asuntokohtaiset häkkivarastot.
  • Kauniilla, vehreällä sisäpihalla on grilli ja puutarhakalusteita.
Olohuone
Keittio

Lielahden Validia-asunnoissa arjen avainsanoja ovat oma rauha ja itsenäisyys. Henkilökunnan apua ja tukea on saatavilla ympäri vuorokauden, mutta jokainen asukkaistamme elää omassa rytmissään.

Työntekijämme kunnioittavat jokaisen ihmisen omannäköistä elämää ja lähestyvät asioita positiivisella asenteella.

Olemmekin saaneet kiitosta paitsi talon viihtyisyydestä ja kodikkuudesta myös siitä, että meillä voi tuntea olonsa turvalliseksi ja että ystävällinen henkilökuntamme ottaa asukkaiden toiveet hyvin huomioon.

Jokaisessa asunnossa oma parveke tai terassi

Lielahden Validia-asuntoihin kuuluu yksiöitä ja kaksioita, yhteensä 13 kerrostaloasuntoa, jotka ovat kooltaan 31,5–53,5 neliömetriä. Suurimmissa asunnoissamme mahtuu hyvin asumaan pariskunta tai perhe. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai oma terassi. 

Asukkaillamme on lisäksi käytössään talomme yhteinen sauna ja pyykkitupa kuivaushuoneineen sekä yhteinen kerhotila, jonka voi myös varata omaan käyttöön vaikkapa järjestääkseen kutsut läheisilleen.

Talon porukan kesken kokoonnumme viikoittain kerhohuoneelle juttelemaan ja kokkaamaan yhdessä. Näihin kokoontumisiin osallistuvat asukkaistamme ne, joiden aikatauluihin yhteinen hetki sillä kertaa sopii.

Kaikki palvelut lähellä

Talon vehreällä, koivujen varjostamalla sisäpihalla on mukava viettää aikaa varsinkin kesäisin. Pihalta löytyy myös grilli. 

Pihalla tapaat halutessasi muitakin kuin meitä validialaisia, sillä samassa kerrostalossa kanssamme on muun muassa senioriasuntoja. Naapurimme ovat aina toivottaneet meidät lämpimästi tervetulleiksi myös taloyhtiön yhteisiin pihatapahtumiin.

Validia-asunnoilta on puolisen kilometriä matkaa esteettömään Lielahti-keskukseen, josta löytyy niin terveysasema, laboratorio, hammaslääkäri kuin kirjastokin. Lähellä on myös kaksi isoa automarketia ja lukuisia erikoisliikkeitä.

Lielahden ja ympäröivien alueiden kehittyessä vauhdikkaasti palvelut lisääntyvät entisestään.

Tampereen keskustaankin Lielahdesta on matkaa vain 6,5 kilometriä, ja sinne on meiltä hyvät julkisen liikenteen yhteydet.
 

Ruokailutila
pesuhuone
Piha
Piha2

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Viemme palveluita myös lähialueen koteihin.

Validia Asuminen järjestää Tampereella myös päivätoimintaa, joka tarjoaa vammaisille aikuisille monipuolista tekemistä arkisin. Toiminta suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemisesta.

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja ateriat. Vesimaksu ja pesutuvan käyttö sisältyvät vuokraan. Asukkailla on mahdollisuus myös vuokrata autopaikka.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

Yhteystiedot

Lielahden Validia-asunnot
Rientolankatu 5 B 17a
33400 Tampere

Yksikön omavalvontasuunnitelma

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake