Joensuun Validia-talo

Viihtyisästä talostamme on lyhyt matka Joensuun keskustan monipuolisten palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien äärelle. Saunakerroksessa on tilava parveke, josta avautuu näkymä kaupungin ylle.
Thumbnail
julkisivu
Piha

Joensuun Validia-talossa viihdytään yhdessä ja puhalletaan yhteen hiileen

Pohjoiskarjalainen iloinen elämänasenne näkyy ja kuuluu Joensuun Validia-talossa. Talossa on hyvä yhteishenki, jonka ylläpitämiseen kaikki osallistuvat.

Joensuun Validia-talon mukavan ilmapiirin perusta on yhteen hiileen puhaltaminen. Asukkaat ja henkilökunta viihtyvät yhdessä, ja kaikki ottavat vastuuta hyvän yhteishengen ylläpitämisestä. Myös pohjoiskarjalainen iloinen elämänasenne näkyy ja kuuluu talossa.

Yhdessäolon sydän on talon viihtyisä sisäpiha, jonne kokoonnutaan lounaalle kesäkeskiviikkoisin. Kesäiseen aikaan pihalla myös juhlitaan ahkerasti, sillä talon väellä on tapana viettää juhlia ja merkkipäiviä yhdessä.
Syksyisin ja keväisin pidettävät pihatalkootkin päättyvät grillijuhliin, ja grilli on myös asukkaiden vapaassa käytössä. Moni asukkaistamme onkin nauttinut kesäpäivistä grillaillen henkilökohtaisen avustajansa kanssa.

Sijainti

Talomme sijaitsee rauhallisella keskusta-alueella, jossa kaikki palvelut, kuten kaupat, apteekit, ravintolat, posti ja kirjasto ovat lähietäisyydellä. Joensuun tori on alle kilometrin päässä. 

Harrastusmahdollisuuksia on lukuisia 1,5 kilometrin säteellä suuntaan tai toiseen: uimahalli, urheiluhalli, pelikentät ja hyvät lenkkeilymaastot. Yliopisto on myös lähellä.

Esteettömyys ja liikkumisen helppous on otettu Joensuun keskustassa hyvin huomioon, joten myös apuvälineitä käyttävien asukkaiden on siellä helppo asioida.

Tietoa talosta

  • 30 asuntoa: 29 yksiötä kooltaan 27–44 m² ja yksi kaksio kooltaan 63,5 m². Kaksio sopii myös pariskunnille tai perheasunnoksi.
  • Lisäksi lähietäisyydellä on kolme niin kutsuttua satelliittiasuntoa.
  • Yksiöiden keittiöissä on hellalevyt, kaksiossa on uuni.
  • Yhteiset tilat: ruokasali, keittiö, tilava juuri remontoitu sauna ja iso tunnelmallinen takkahuone, harraste- ja toimintatilat, kuntoilutila ja grillipiha.
  • Talo on rakennettu vuonna 1973, mutta kaikki tilat on vuosien varrella uudistettu ja peruskorjattu viihtyisiksi ja toimiviksi.
Huone
Huone

Erityistä

Nostamme hyvää fiilistä yhdessä tekemällä. Järjestämme kaksi kertaa vuodessa talon yhteiset juhlat, joissa on mukana ulkopuolisia esiintyjiä. Asukkaat voivat varata yhteisiä tiloja myös omiin tilaisuuksiinsa.

Kerran vuodessa lähdemme retkelle koko talon voimin ja joulun tienoilla paistamme karjalanpiirakat yhdessä. Pikkujouluisesta tunnelmasta nautitaan kerran vuodessa. Makkaranpaistoiltoja vietämme pitkin vuotta. Mottomme on, että yhdessä teemme hyvää!

Oleskelutila2
Oleskelutila
Hissit
Lääkärin huone

Avotakka luo lämmintä tunnelmaa

Kun grillauskausi on ohi, makkaraa voi paistaa talon viihtyisässä takkahuoneessa. Vuonna 1973 valmistuneessa talossamme on komea avotakka, joka tuo talvi-iltoihinkin lämmintä tunnelmaa. Takka löytyy talon neljännestä kerroksesta, jossa ovat myös yhteiset saunatilamme.

Tunnelmallisen, avotakalla varustetun takkahuoneen lisäksi talon rakennusajankohdasta, 1970-luvusta, muistuttavat asuntojen pohjaratkaisut; kaikki Joensuun Validia-talon asunnot tuntuvat neliöitään tilavammilta.
Useimmissa asunnoissa on hellalevyt ja kaksioissa myös uuni, minkä lisäksi asukkaiden käytössä on toisen kerroksen yhteinen asukaskeittiö.

Myös saman katon alla toimiva päivätoiminta hyödyntää asukaskeittiöstä esimerkiksi leipomispuuhissa, minkä lisäksi päivätoiminnan käytössä ovat talon harraste- ja toimintatilat.

Ydinkeskusta ja esteettömät ulkoilureitit lähellä

Validia-talo sijaitsee Joensuussa ihanteellisella paikalla: ympäristö on rauhallista, mutta matkaa kaupungin ytimeen on vain vajaan kilometrin verran. Ydinkeskustasta, torin liepeiltä ja lämmitetyn kävelykadun varrelta, löytyvät kaikki keskeiset palvelut postista apteekkiin ja kahviloista kauppoihin.

Kulttuurinnälkäisiä palvelevat keskustassa niin elokuvateatteri kuin kaupunginteatterikin, ja uima- ja urheiluhalleihinkin on torilta matkaa vain kivenheiton verran. 

Joensuussa on myös mukava harrastaa ulkoilua, sillä keskusta-alue on maastoltaan tasainen ja kaupungissa on hyvät esteettömät ulkoilureitit. Validia-talolta pääsee kätevästi lenkkeilemään vaikkapa kaupunkia halkovan Pielisjoen rantareiteille. Matkaa joelle on puolisen kilometriä.

Palvelut

Tarjoamme tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Samassa rakennuksessa toimii Joensuun Validia-päivätoiminta, joka tarjoaa monipuolista tekemistä arkisin. Suunnittelemme toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa.

Talossa toimii ateriapalvelu. Asukkaat voivat nauttia tilaamansa ateriat yksikön yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa toimitamme ateriat asukkaan kotiin palvelukäyntien yhteydessä.

Katso ruokalista

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovit palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö, ateriat ja pesutupamaksu. Asukkailla on mahdollisuus myös vuokrata autopaikka kuukausihintaan.

Katso kaikki Validian vapaat asunnot.

 

Akvaario
Yleistila

Töihin Joensuun Validia-taloon?

Joensuun Validia-talossa pääset tekemään monipuolista työtä mukavien työkavereiden ja mukavien asukkaiden kanssa. 

Taloon on kehittynyt aikojen saatossa hyvä yhteen hiileen puhaltamisen henki. Meillä kaikki huolehtivat yhteishengen ylläpitämisestä. Kaveria autetaan aina, ja kannustavassa, positiivisessa ilmapiirissämme apua on myös helppo pyytää.

Parhaiten talon hengen summaa työntekijöiltämme tullut palaute: töihin on aina mukava tulla, sillä ilmapiiri on avoin ja rento. Jokainen saa meillä olla oma itsensä, ja asioista puhutaan suoraan.

Katso kaikki avoimet työpaikkamme.

Talon omavalvontasuunnitelma

Yhteystiedot

Joensuun Validia-talo
Merimiehenkatu 36
80100 Joensuu

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake